Velikokrat se nam zdi , da se s tem, ko leta minevajo, naše življenje vedno bolj spreminja v velik stres. Vsi se spopadamo s stresom in njegovimi posledicami. Ta pa ima zelo slab vpliv na razmerje.V večletnem razmerju se kar hitro zgodi, da strast zbledi.
Vsak dan sprejemamo nove odločitve. Nekatere nas s partnerjem zbližajo, druge nas spet oddaljijo. Predstavljamo vam pet načinov, s katerimi boste vašo zvezo ali zakon zopet postavili na noge.
strast
pexels.com
Poiščite razlog
Pri iskanju razloga, da bi vzdrževali tisto strast med vama, se vse začne pri tem, kako zares čutite do vašega partnerja. Kaj pri njem najbolj cenite, vam je všeč ali preprosto brez njega ne zdržite? Zaradi česa ste sploh začeli razmerje s to osebo? Ko razmerje napreduje in cveti, je pomembno, da nikoli ne pozabite, zakaj ste s svojim partnerjem in kaj vaju je pripeljalo skupaj. Pri iskanju strasti in razloga, zakaj ste s svojim partnerjem, imejte to vedno pred svojimi očmi. Grajenje trdne in zdrave zveze se začne od dna in samega začetka, zato bi moral biti vaš razlog res tehten, da bi ta zveza uspela.
Cilji
Imejta dolgoročne in kratkoročne cilje, na katerih lahko delata skupaj, da bi jih dosegla. Večina parov se preveč posveča samemu sebi, to pa pripelje do različnih interesov že hitro na samem začetku zveze.  Če boste uspeli najti stvari, v katerih bi se rada izboljšala skupaj, je to dobra popotnica za vajino razmerje. Lahko bosta skupaj preživela več časa, kar je najbolj pomembno. Razmislite, katera je vajina skupna strast, in ustvarita cilje, ki jih bosta dosegla skupaj.
strast
pexels.com
Razlika med domom in službo
Po prihodu domov po dolgem in napornem delu v službi se nas večina rada zlekne pred televizijo in si malce odpočije. Za razmerje s tem ne dosežete nič dobrega. Kvečjemu se navajate na rutinsko življenje in pri tem ugašate strast v vašem razmerju. Ko ste doma, bodite doma in se posvetite svojemu partnerju. V velikih primerih se zgodi, da smo po prihodu domov še dolgo časa obremenjeni zaradi službe ali kaj se je dogajalo tam. Morate se prisiliti v to, da je pomembna tudi oseba, s katero živite, in je zaradi svoje službe ne zapostavljate, ker ste preprosto preutrujeni za pogovor.
Naredite korak več
Moški in ženske smo si zelo različni. Če imate sposobnost in se te razlike dovolj zavedate, boste zagotovo naredili korak več za to, da bi osrečili svojega partnerja. Trajalo bo nekaj časa, da boste zares spoznali, kaj je vašemu partnerju všeč in kaj ne. Stvari, ki so všeč vašemu partnerju, morda vam sploh ne bodo. Vendar, če si zares želite pokazati svojemu partnerju, da želite biti z njim povezani in vzpostaviti trdno zvezo, boste naredili tisti korak več in poskrbeli za srečo vašega partnerja.
strast
pexels.com
Zavzetost
Zavzemite se za to, da resnično želite rešiti ali popraviti vašo zvezo. Če imate partnerja zares radi in vam ni vseeno, potem morate biti pripravljeni vse podrediti želji, da to uspe. Vaša zavzetost se vam bo zagotovo obrestovala tudi v težkih trenutkih vaše zveze kljub vsemu stresu in frustracijam, ki prežijo na vas v vsakdanjem življenju.  Prepričani smo da vama bo uspelo!
Kako se pa vidva trudita ohraniti strast?