Mislite, da vas vaš najstnik sovraži? Ne skrbite, temu zagotovo ni tako. Razlog za njihovo obnašanje vendarle tiči drugje.
Poletje. To je letni čas, ko so nekateri najstniški otroci raje doma kot pa zunaj vendar to ne pomeni, da jih boste zaradi tega več videvali. V primeru, da se izolirajo in se zaprejo v svojo sobo za več časa in premišljujejo o svojih načrtih nikar ne skrbite.Ss tem ni nič narobe in ne vzemite tega preveč osebno.
najstnik
huffingtonpost.co.uk/
Predstavljamo vam nekaj nasvetov kako se spopasti z njihovim obnašanjem.
Ko se vaš zgovorni otrok spremeni v osebo, ki stavke zaključuje z le da ali ne, je to zagotovo šok za starše. Počutite se kot, da bi vas nekdo zapustil in skoraj ne morete verjeti, da se je vaš otrok tako spremenil.  Poskušajte na to gledati drugače. Najstniki so otroci, ki se poskušajo uveljaviti v družbi kot samostojne osebe kar pa jim ne uspeva ravno najbolje, če živijo pod vašo streho, kjer veljajo vaša pravila. Zaradi tega se morda distancirajo od vas, da bi se na samostojno življenje pripravili psihično in nato tudi fizično.
najstnik
marilynharding.com
Zdravo razmišljajoči najstniki dostikrat bolj učvrstijo vezi med svojimi vrstniki in drugimi odraslimi izven vašega družinskega kroga, ob tem pa nehote skrhajo odnose z vami. Ne toliko v smislu ljubezni, ampak v razmišljanju in drugih življenjskih odločitvah. Cenite vsak lep in dober trenutek, ki ga preživite s svojim že skoraj odraslim otrokom in ne pozabite da separacija ali pomankanje druženja z vami ne pomeni zavrnitev ali zmanjšanje ljubezni do vas.
Starši se velikokrat počutijo ignorirani in ko jim ti poskusijo svetovati o recimo spolnem življenju in podobnih zadevah, začnejo najstniki zavijati z očmi in zdi se kot da vas ne poslušajo. Težko je svetovati otroku o teh rečeh, ker mu je morda neprijetno to slišati od vas. Bodite iskreni, kateri najstnik bo sam od sebe vprašal svoja starša kaj si misli o spolnem življenju ali kontracepciji. Včasih se starši ne zavedajo ali pač nočejo sprejeti dejstva, da njihov otrok odrašča in da se začenja obdobje preobrazbe v njegovem življenj. Potrebno  je sprejeti to dejstvo in pustiti svojim otrokom, da odrastejo. S takim načinom boste še vedno lahko del njihovega življenja.