Niste ravno najbolj navdušeni nad dejstvom da boste morali kupiti nov likalnik? Ne skrbite, imamo nekaj nasvetov, kako se spopasti z omenjeno težavo. Likalnik je pomemben pripomoček v mnogih gospodinjstvih in čeprav je že zelo ostarel v tehničnem svetu, je še vedno nepogrešljivi pripomoček. Pomembno je, da si priskrbimo takšnega, ki nam bo najbolj ustrezal.
nov likalnik
sparclean.co.uk
Preden se zaženete v nakup, si preberite nekaj namigov kako izbrati dober likalnik…
Preverite ali potrebujete suhi likanik ali parni likalnik. Parni likalnik lahko vedno uporabljamo tudi kot suhi likanik. To pa ne velja v nasprotnem primeru. Pretehtajte koliko denarja ste pripravljeni odšteti za. V primeru, da v vašem gospodinjstvu veliko likate, morda ni slaba zamisel zapraviti kakšen euro več kot ste sprva načrtovali.
Likalnik s kablom, ki ima možnost pospravljanja je priročen saj ne zavzame toliko prostora. Zanj se odločajo tisti, ki načeloma likajo manj.
Levičarji poskrbite, da izberete likalnik, ki ima funkcijo za zamenjavo rok.
Preden kupite likalnik ga primite v roke. Likalnik, ki bo v vaših rokah udoben in dobro uravnotežen, bo lažji za uporabo.
nov likalnik
cleanlaundry.com
Večje je boljše, ko prispemo do izbire likalnika. Likalnik, ki tehta okoli 2 kilograma je dober saj ne boste potrebovali uporabljati toliko moči.
Avtomatični izklop je zelo koristna funkcija. Likalnik se avtomatsko izklopi, če ga predolgo pustimo v neuporabi. Funkcija avtomatični izklop je zelo dobra tudi v primeru, da bi vaš likalnik preveč visel čez mizo in se prevrnil na tla.
Bodite pozorni na likalnike, ki imajo veliko luknjic za paro. Para je lahko močno zmanjša gubice in zmečkanine na oblekah, še posebej na bombažu in lanu. Več lukenj pomeni več pare!
Poiščite likalnik, ki ima visoko napetost. Najbolje je da išče takšne ki imajo približno 1.400 vatov. Močnejša vročina bo poskrbela za bolj učinkovito paro.
nov likalnik
mopsclean.co.uk
Parni izbruhi postanejo šibkejši ko se rezervoar v likalniku sprazni. Vzemite likalnik z velikim rezervoarjem, takšnim, ki sprejme vsaj 5 dcl vode.
Likalnik, ki ima veliko ploskev, je zelo efektiven in priporočljiv. Večja kot je vroča ploskev, hitreje boste opravili z likanjem.
Likalniki s sijočo ploskvijo po navadi drsijo brez težav po tkaninah. Ploskva s črno in sivo barvo pa se za odtenek težje premika po tkaninah, saj se teh malce oprime. V obeh primerih sta ploskvi učinkoviti in dobri zato je izbor povsem vaš.
Pazite, da bo konica vašega likalnika lepo našpičena saj vam bo tako omogočila boljše in lažje likanje med gumbi, ovratniki in gubami.

 

Kakšen likalnik imate in kako ste zadovoljni z njim? V komentarje zapišite, kaj vam je najbolj pomembno pri nakupu novega likalnika.