Sonce nas že toplo greje in ponovno je tu čas v letu, ko v avto “spakiramo otroke, babico in hladilno torbo” ter se odpravimo na morje.Večina se nas spomni, da smo stvari, ki bi nam prišle prav, pozabili doma, ko že razgrnemo brisačo na plaži. Zgodi se prav vsakemu od nas. Zato smo vam pripravili seznam, kaj je dobro vzeti na morje, mogoče dobite tudi kako novo idejo.
Veliko vode – za povprečnega odraslega je priporočenih 8 polnih kozarcev vode na dan. Ta številka še naraste, če ste direktno izpostavljeni soncu. Najbolje je, da si na plažo prinesete galon vode in par manjših plastenk. Voda v galonu bo mrzla ostala dlje časa, zato ne boste zasedali prepotrebnega prostora v hladilni skrinji.
morje
pexels.com
Dobra sončna krema – medtem ko nas večina sicer vzame sončno kremo, smo zvečer, ko se vrnemo, presenečeni, kako smo lahko vseeno staknili tako močne sončne opekline. Poskrbite za dovolj visok faktor.
Senčni dežnik – dežnik je odličen način za zaščito vaših otrok pred premočnim izpostavljanjem soncu. Sonce ne sveti samo od zgoraj, odbija se tudi od peska, dežnik pa bo to preprečil.
Piščalka – na plaži je po navadi ogromno otrok. Dober način, da sledite svojemu, je, da vzamete piščalko. Otroku na zabaven način prikažete, da bo to družinska piščal in ko zapiska, se je nanjo potrebno odzvati (kot pri tabornikih).
Dodatna odeja – dobra ideja je, da na plažo prinesete veliko odejo. Tako vam ne bo potrebno skrbeti, da bi se brisača zmočila. V brisačo se obrišete. Na vas se tako ne bo lepil droben pesek ali mivka. Odeje so od brisač po navadi tudi težje, zato vas ne bo skrbelo, da bi vam ob prvi sapi vetriča vse odneslo.
morje
pexels.com
Otroški puder – se vam kdaj zgodi, da se po dnevu na morju usedete v avto in skoraj pol plaže mivke vzamete seboj? Na noge nanesite otroški puder in pesek bo čudežno odpadel.
Stol – za tiste, ki jim ni cel dan do ležanja, v trgovinah prodajajo veliko različnih zložljivih stolov, ki so zelo priročni, saj v avtu zasedejo zelo malo prostora.
Pripomočki za zabavo – vzemite žogo za nogomet ali odbojko, frizbi, loparje… nekaj, v čemer lahko uživa vsa družina. Vendar ne pozabite, na plaži je potrebno spoštovati vaše sosede.
morje
oceancreek.com
Pribor za prvo pomoč – kak obliž in povoj vam bo sploh pri otrocih vedno prišel prav.
Japonke – odlično se obnesejo na vročem pesku. Ko jih nimate obutih, jih obrnite na nasprotno stran, da zaradi vročine ne bo sledil šok.
Sončna očala – skoraj nihče ne pozabi na sončna očala, a če jih nosite bolj poredko, je dobro, da jih dodate na seznam.
morje
pexels.com
Naslednjič raje 2-krat preverite seznam in dan na plaži brezskrbno uživajte, kot da je vaš zadnji.