Če ste depresivni ali tesnobni, objemite drevo. Resno. Študije so pokazale, da je preživljanje prostega časa v naravi zelo učinkovit način, da se sprostite, kadar ste pod stresom.
Toda, to ne pomeni, da morate plezati na Himalajo, da se počutite bolje. V svoji novi knjigi, The Nature Fix, novinarka Florence Williams pravi, da je dovolj 15 do 20 minut peš hoje ali mirno sedeti, da se zmanjša tesnoba in sprostite težave, s katerimi se borite.
Center za nadzor bolezni v Združenih državah Amerike sporoča, da ženske med 40 in 49 let, trpi zaradi depresije bolj kot katerakoli starostna skupina. V povprečju ena od štirih žensk v Ameriki uporablja antidepresive ali druga zdravila za zmanjševanje depresije in tesnobe. Prav tako imajo z vsemi obveznostmi pomanjkanje spanca.
narava
narava
Kako vam preživljanje časa v naravi lahko pomaga? 49-letna Florence je ugotovila, da ji pomaga hoja, planinarjenje ali kolesarjenje, ki je sproščujoče in pomirjujoče. Poraba časa v naravi ji izboljša sanje, to odgovarja tudi njenim otrokom, najstnikom, saj pravijo, da se manj prerekajo, ko so zunaj.
Da bi se znebili stresa, začnite z nečim preprostim. Sprehodite se okoli bloka ali preprosto sedite na vrtu ali na terasi. Poslušajte ptice, občutite veter, pogledajte v nebo – samo bodite zunaj.
In še ena stvar: ko greste v naravo, mobilne telefone pustite doma. Najboljše iz narave boste dobili, ko boste popolnoma izklopljeni. 🙂