Vsi poznamo to zgodbo. Fant spozna dekle, ji pove da jo ljubi, zanj ne obstaja nobena druga.
Vendar nekje vmes dekle reče: ‘Nisi ti, v meni je problem. Bodiva le prijatelja’. Moški nato hitro spremeni svoj facebook status v ‘samski’ in napolni svoj instagram profil z slikami žuriranja z dekleti, ki jih vidi prvič v življenju.Dekle pa ne more verjeti, kako jo je lahko tako hitro prebolel in s svojo najboljšo prijateljico debatira, kako je njen bivši nikoli ni imel močnih čustev do nje, saj že po tako kratkem času od njunega razhoda hodi ven in se obnaša kot da njuna zveza sploh ni obstajala. Čeprav da ženska povod za razhod, lahko njeno prebolevanje zveze traja mesece morda celo leta.
moški
https://watchdog.co.ug
Večina moških se ne želi dati pod drobnogled in ubirajo drugačne poti za prebolevanje. Psihologi pravijo, da moški zatirajo svojo bolečino in se pretvarjajo, da ne obstaja. Postanejo kot psi in se želijo spečati z prvo žensko, ki jim pride na pot. Bojijo se intimnosti in bežijo od žensk, ki bi si morda želele kaj več, kot le zmenek za eno noč. Najraje hodijo ven z moškimi prijatelji in se posvetijo svojim hobijem ali karieri. Skratka storijo vse kar lahko, da le nebi mislili na razhod.
Znanstveniki so potrdili, da moški prebolevajo dlje časa kot ženske. Mesece, leta ali celo desetletja, če so dekle zares ljubili. Storili bodo vse, da bi pred drugimi prikrili žalost, včasih celo pred samim seboj.
moški
https://markmanson.net
Mnogi moški so bili vzgojeni na način, ne smejo izražati emocij in zaradi tega ne vedo, kako se spopasti s čustvenimi dogodki, ko se ti pojavijo. Skrivajo svoja čustva in zato, večja kot je bolečina, bolj jo želijo prikriti.
Znanstveniki so po tisočih in tisočih urah raziskovanja ugotovili, da ni odgovora na vprašanje, kaj je kdo storil narobe. Če si dva nista usojena se bo zveza končala slej ali prej. Bolečino, ki je v nas po končani zvezi pa lahko odpravimo le tako, da gremo z življenjem naprej, prebolimo in poiščemo v življenju tisto osebo, s katero se bo vredno boriti v dobrem in slabem.
moški
https://imprific.com
Ste morda drugačnega mnenja? Zapišite v komentarje, kako ste vi preboleli vaš razhod…