Veliko moških se ne razume najbolje s svojo partnerko in se sčasoma tudi loči od nje. Toda ob vsem so prisotni tudi otroci, ki niso v tej situaciji prav nič krivi, nastradajo pa verjetno najbolj od vseh.
Kako lahko moški ne glede na zakonsko stanje pozabijo oziroma zanemarijo odnos s svojim otrokom? V večini primerov se moški prepozno zavedo svojih napak. Takrat je po navadi že prepozno in ne morejo nikoli več vzpostaviti normalen odnos z otrokom.
moški
pexels.com
Seveda je eden izmed največjih faktorjev strah.  Tudi utesnjenost je le eden od mnogih razlogov za odhod očetov in razdrtje družine. Veliko moških je preveč zagledanih vase in obremenjenih z lastno samopodobo. Nikakor ne morejo sprejeti dejstva, da bodo morali v življenju vse podrediti družini in svojemu otroku ter mu omogočati boljše življenje, kot so ga imeli sama. To bi moral bit cilj vsakega starša.
Naloga očeta ni za vsakogar. Veliko je primerov kjer se moški nehote znajdejo v situaciji, ko so spočeli otroka, ne da bi bili pripravljeni na to. Prav tako ne z osebo, s katero bi si to želeli. Toda tudi v tem primeru pobeg nikakor ni rešitev!
moški
pexels.com
Vsakdo lahko uredi svoje življenje na ta način, da je še vedno prisoten v otrokovem življenju in mu omogoča vse kar slednji potrebuje ne da bi ob tem ostal v razmerju s partnerko. Potrebno se je spopasti z situacijo in imeti v glavi, da je pri vsem tem najpomembnejši otrok in nihče drug. Četudi sta z partnerjem ugotovila, da nista eden za drugega še ne pomeni, da je potrebno otroka travmatizirati in ga pustiti brez očetovske figure.
Raziskave so pokazale, da imajo moški manjši starševski instinkt kot ženske. Obstajajo mnoge rešitve za moške, ki mislijo da bodo slabi očetje ali da ne bodo kos nalogi. Lahko se udeležijo raznovrstnih terapij in pogovornih seans, ki jim bodo pomagale gledati na celotno situacijo z drugačnega vidika. Mnogim so bile te rešitve v pomoč in so spremenili svoje mišljenje. Na koncu so postali bolj skrbni in ljubeči očetje.