Stvari, ki jih počnete instiktivno, tudi če so malenkosti, lahko o vas povedo precej več, kot si mislite. Ne verjamete? Vsakodnevne navade o vas ali vaši družini in prijateljih razkrivajo presenetljive stvari, česar se ponavadi sploh ne zavedamo. A tega nikar ne jemljite preresno!

Nakupovanje

Ga obožujete ali sovražite? V vsakem primeru je nakupovanje pomemben del vašega življenja. Kako nakupujete, pove veliko o vaši osebnosti. Večina kupcev sodi v dve skupini; v prvi so tisti, ki pred nakupom skrbno preučijo vse podatke.  Taki ljudje so resnično radovedni in vedoželjni, saj želijo vsemu priti do dna. Na drugi strani pa so taki, ki nočejo izgubljati časa in se zadovoljijo z osnovnimi informacijami. Taki so velikokrat lahkomiselni. 

Prepričani ste lahko, da bodo ljudje iz prve skupine podrobno poznali vašo življenjsko zgodbo, še preden se boste zbližali.

 

Ura

Vedno nosite uro ali nikoli? To lahko o vas pove veliko. Ljudje, ki nosijo uro, so ponavadi bolj točni in vestni. Poleg tega so pogosto introvertirani, a čustveno stabilni, tisti brez ure pa večkrat ekstrovertirani in manj čustveno stabilni. Če nosite uro, ste zelo verjetno bolj zadržani, ljudje brez ure pa so bolj odprti.

ura, zapestje
Ura veliko pove o vas.

Prehranjevalne navade

Vsi radi jemo, kajne? Ene bolj navdušujejo sladkarije, druge slani prigrizki. Vaša izbira pove veliko o vaši osebnosti. Impulzivni, manj odprti in manj vestni ljudje imajo ponavadi radi sladko rdeče vino in zelo redko jedo sadje. Se ne najdete v opisu? Potem imate morda raje belo suho vino in pojeste veliko sadja. Tako kot ljudje, ki so odprti, mirni in bolj vestni.

Besede

Malenkosti, kot so besede, o vas povejo veliko, pri čemer sploh ni pomembno, ali jih izgovorite na glas ali samo natipkate. Živčni in čustveno nestabilni ljudje velikokrat uporabljajo besede, povezane z negativnimi čustvi. Tisti bolj ekstrovertirani raje uporabljajo besede, ki opisujejo pozitivna čustva. Vestni ljudje večkrat uporabljajo besede, povezane z dosežki, odprti ljudje pa raje uporabljajo besede, s katerimi so lahko bolj natančni.

Glasbeni okus

Ko ste veseli, raje poslušate samo en seznam pesmi, ko ste žalostni, hočete nekaj povsem drugega. Glasba ima dolgotrajni učinek na možgane, zato veliko pove o vaši osebnosti. Ljudje, ki imajo radi žalostno in agresivno glasbo, so običajno nemirni in živčni, tisti, ki so srečni in brezskrbni, namreč poslušajo povsem drugačne ritme. Ljudje, ki poslušajo tiho ali zabavno glasbo, so ponavadi srečni, saj ima taka glasba dolgotrajen učinek na dobro počutje. Seveda pa izjeme potrjujejo pravila, tako da je povsem normalno, da ste absolutno srečni, ko na rock koncertu poslušate svojo najljubšo skupino.

glasba, slušalke
Srečni ljudje imajo raje veselo glasbo.

Gospodinjska opravila

Veliko ljudi se težko spopada z gospodinjskimi opravili in se jih radi rešijo, kolikor hitro je to mogoče. Za druge sta likanje ali čiščenje kopalnice prava meditacija. S takšnimi, ki radi likajo, se igrajo z otroki ali radi pomivajo posodo, je običajno komunikacija lažja, kot s takimi, ki opravil ne marajo. S tem bi se gotovo najbolj strinjali starši, kajne? Bolj ekstrovertirani ljudje ponavadi hišnih opravil ne marajo in čas raje namenijo sproščanju in prijateljem, nered pa jih ne moti tako zelo.

Umetnost

Ljudje, ki hodijo v opero, imajo radi poezijo ali pa so celo sami umetniki, so običajno bolj družabni in bolj odprti za vse, kar je novega. V nasprotju s takimi, ki jih umetnost ne zanima. Umetniški ljudje so običajno v življenju na splošno bolj odprti, ljudje z drugimi hobiji pa so ponavadi bolj neposredni in samozavestni.