Tehnično razpršilo WD-40 je namenjeno odstranjevanju olja in vode, vendar je veliko več kot le to. Ima toliko načinov uporabe, za katere verjetno še niste vedeli.

Preberite 10 trikov uporabe, pri katerih je WD-40 pravi mojster in vam bo v veliko pomoč!


Zataknjena kozarca

Nič ni bolj frustrirajoče kot zložena kozarca, ki se zatakneta drug v drugega. Zdi se, da jih niti vaš prijatelj, ki trenira fitnes, ne more ločiti, toda brez skrbi. WD-40 vam tu priskoči na pomoč. Razpršite malo spreja med kozarca in ju zlahka ločite.


Umazani športni čevlji

Športni čevlji bele barve verjetno nikoli ne bodo iz mode. Edina njihova težava je v tem, da jih je težko ohranjati svetle in čiste. WD-40 vam tudi tukaj lahko pride prav. Le s pršenjem boste lažje obrisali umazanijo, ki je uničila vaše bele športne čevlje.


Odstranjevanje prstana

Pomembno je, da izberete prstan, ki se popolnoma prilega vašemu prstu, da ga slučajno ne bi izgubili. Vendar to včasih pomeni, da ga je težko odstraniti, kadar je to potrebno. Ne skrbite, tudi tukaj se WD-40 izkaže za pravega mojstra. Napršite ga malo za prstan in ta bo zlahka zdrsel z vašega prsta.


Sledi barvic na steni

Včasih otroška ustvarjalnost lahko pomeni tudi malce nereda po hiši. Sem spada tudi nekaj otroških risb z barvicami na steni. Čeprav ste lahko ponosni na njihove dosežke, pa je morda bolje, da jih naučite risati na papir. Medtem pa uporabite nekaj WD-40 za enostavnejše odstranjevanje sledi barvic na steni.


Odstranjevanje nalepk na avtu

Vsi smo kdaj na odbijač svojega avta nalepili nalepko, kar smo sčasoma obžalovali. Ne bodite v zadregi, to se lahko zgodi tudi najboljšim. Ko nastopi trenutek odločitve, uporabite nekaj WD-40, ki vam bo pomagal odlepiti nalepko – enostavno in brez sledi.


Počen zaslon na telefonu

Eden hujših trenutkov, ko vam pade telefon na tla in zgroženo ugotavljate, ali se je zaslon popolnoma razbil. Čeprav bi zagotovo morali zamenjati zaslon, je WD-40 odličen način, da ga začasno popravite in naredite njegov videz nekoliko boljši in uporabnejši. Vsaj dokler ne dobite novega.


Znebite se nadležnih os

Ose znajo biti nadležne na vašem pikniku ali okoli vaše hiše. WD-40 vam jih lahko pomaga odgnati. Poškropite po območjih, kjer običajno vidite ose, in pozabite na svoje skrbi.


Vzdrževanje kosilnice

Kosilnice niso ravno poceni, zato je pomembno, da jih pravilno vzdržujete in ohranjate čiste. Uporabite WD-40 za čiščenje rezil in vzdrževanje v vrhunski formi. Kosilnica vam bo tako zagotovo dobro služila še dolga leta.


Oljni madež na oblačilih

Ste na najljubši srajci dobili oljni madež? Ne obupajte. Medtem ko je olje eden najtežje odstranljivih madežev, se vsekakor ni potrebno takoj odpovedati vaši srajci in jo zavreči. Poskusite madež poškropiti z WD-40 in nato jo operite v pralnem stroju. WD-40 vam pomaga odstraniti oljni madež s številnih različnih tekstilij.


Madeži kave in čaja

Pitje čaja in kave sta eni najboljših stvari v življenju, zato sta tako pomemben del skoraj vsake kulture. Vendar se lahko vsi strinjamo, da so madeži, ki jih pustita za seboj, precej moteči. WD-40 lahko pomaga brez težav očistiti sledi kave ali čaja na različnih površinah.

Avtor: M.B.

Vir: Oceandraw.com