Materinski dan je čudovita priložnost, da izkažemo svojim mamam hvaležnost in ljubezen. Hkrati pa ta praznik lahko izkoristimo tudi za izbiro okolju prijaznih daril, da pokažemo svojo naklonjenost in skrb tudi do matere narave.  

Tukaj je nekaj idej, ki bodo navdušile vašo mamo, hkrati pa pomagale ohranjati naš planet.

Oblačila iz naravnih materialov

Oblačila iz naravnih materialov, kot npr. certificiranega organskega bombaža. Podarite ji lahko elegantno haljo, ki je popolna izbira za ohranjanje toplote v spomladanskih hladnih jutrih in nočeh.  

Vsestranska pletena odeja

Vsestranska odeja, ki je izdelana iz recikliranih materialov. Je kot nalašč za piknike, izlete, na plaži ali za preprost počitek pod njo na kavču. Vsekakor vsestransko uporabna za vašo mamo.

Torba za nakupovanje

Mame so pogosto tiste, ki skrbijo za nakupovanje in družinski proračun. Za lažje nakupovanje ji lahko podarite torbo za nakupovanje, ki je narejena iz trajnostnih materialov, kot so bombaž, bambus ali reciklirani materiali.

Slika je simbolična.

Velika prostorna torba je lahko namenjena tudi za telovadbo ali kratka potovanja. Poskrbite, da ima tudi notranje žepe z zadrgo, da vaši mami ne bo treba brskati po njej in iskati svojega telefona ali ključev.  

Hišica za čebele

Če je vaša mama ljubiteljica narave in živali, bo vedela, kako pomembne so čebele za nas. Ne le za ohranjanje svetlega in cvetočega vrta, ampak tudi za planet in naš obstoj. Z ljubko čebeljo hišico, izdelano iz naravnih materialov, dajte malim čebeljim prijateljem prostor za počitek po napornem dnevu opraševanja.

Unikaten nakit

Privlačna ogrlica, zapestnica ali uhani, ki imajo edinstveno zgodbo. Lahko so ročno izdelani iz recikliranih materialov (npr. zapuščenih lesenih rolk, gum …), ki bi sicer končali na odlagališčih. Morda imajo za sabo tudi dobrodelno noto in od prodaje namenjajo del tudi za nevladne organizacije.

Zunanje dekorativne solarne luči

Poletje je tik pred vrati, kar pomeni, da bomo dolge večere radi preživljali na prostem. Solarne lučke se samodejno prižgejo ponoči in izklopijo ob zori. Zasnovane so tako, da zagotavljajo svetlost, enakovredno kot bi delovale na elektriko. Solarne žarnice v starinskem slogu bodo poskrbele za stilski pridih na vrtu ali terasi vaše mame. V njih lahko uživa vse leto.

Luksuzna sveča

Z botanično aroma terapevtsko svečo, ki je 100 % naravna, boste gotovo narisali nasmeh na obraz svoje mame. Dodatek čudovitih mešanic čistih eteričnih olj, namenjenih izboljšanju razpoloženja in spodbujanju dobrega počutja, bo gotovo poskrbel za dobro vzdušje vaše mame.

Slika je simbolična.

Komplet za vrtnarjenje

Če je vaša mama navdušena nad vrtnarjenjem in preživljanjem prostega časa na domačem vrtu, ji lahko podarite komplet za vrtnarjenje. Vključuje naj trajnostne pripomočke, kot so reciklirane rokavice, bio gnojilo in semena za pridelavo organske zelenjave.

Kava in čokolada iz pravične trgovine

Včasih je vse, kar si mama želi za materinski dan, le malce časa zase, v miru in tišini. Edinstvena kombinacija kave in čokolade je lahko idealen spremljevalec za to željo. Poiščite trajnostni zapakiran darilni set, ki vsebuje bogato praženo kavo iz Peruja in tablico čokolade, prežeto z bogatimi okusi polnovrednega trsnega sladkorja pravične trgovine s Filipinov. To darilo ponuja polno okusnih okoljskih lastnosti za vašo mamo.

Gozdno posvetilo

Če ima vaša mama že dovolj stvari, zakaj ji ne bi raje podarili naravnega okolja v njenem imenu? Preko nacionalnega sklada ali drugih organizacij ji lahko zasadite drevo ali gozdno površino. Prejeli boste poseben paket s prilagojenim certifikatom in informacijo o gozdovih, v katerih opravljajo pomembno delo za pogozdovanje.

Slika je simbolična.

Vsa darila izkazujejo pozornost do vaše mame, vendar največ, kar šteje, je vaš čas in naklonjenost, ki ji ga lahko namenite. In za to ni potrebno, da skupaj praznujeta le materinski dan.

Avtor: M.B.

Vir: onehome.org.uk