Pošteno smo že zakorakali v poletje in mnogi še vedno ne vedo kam se odpraviti na počitnice. Ste čez leto pridno varčevali in si nameravate za vaš naslednjih oddih dati duška in si privoščiti malo luksuza?

Luksuzna potovanja ponuja veliko potovalnih agencij. Uredijo vas vse, na vas pa je, da se na potovanju čim bolj prepustite in uživate.

Predstavljamo vam nekaj predlogov, ki bodo morda pripomogli k vaši odločitvi.

Tanzanija : Asilia Highlands ( Asilijski vrhovi)

Tanzanija je značilna po svoji divji naravi in spektakularnih prizorih. Vse od Indijskega oceana pa do največjih gorskih točk, vključno z Kilimanjarom. Asilia Highlands kampi so locirani  v Ngorongori in so približno 45 kilometrov oddaljeni od zelo znanega Ngorongoro kraterja, ki je aktiven še danes. Vodiči vas bodo odpeljali na ogled domačih ljudstev in plemen imenovanih Bomas. Tam boste lahko videli njihovo kulturo po kateri živijo že več kot tisoč let. Ob vsem tem pa si boste lahko ogledali okolico v safari terencih.

potovanja
asiliaafrica.com

Sejšeli : Crystal Esprit

Kraj kjer domuje eksotika, želve velikanke in leteče lisice. Vse to in še več vam ponujajo Sejšeli, ki se prav tako nahajajo v Indijskem oceanu. Sejšele krasijo prečudovite plaže, nenavadno oblikovane skalnate pečine in deževni gozdovi.

Podjetje Crystal se ukvarja z križarjenjem po Sejšelih in njihova nova pridobitev je jadrnica z imenom Esprit. S samo 30 kabinami za spanje sprejme le 62 potnikov in je namenjena za križarjenje za tako imenovano ‘elito’, ljudi z več kot  le stabilnim finančnim stanjem. Esprit je  tako postavil nov mejnik v svetu razkošnih jaht in jadrnic. Potniki se bodo lahko animirali z opremo za potapljanje, smučanjem na vodi ali pa se odpravili na potop z manjšo podmornico, ki se nahaja na jadrnici in dosega tudi do 300 metrov globine.

potovanja
travelandleisure.com

Japonska: Prince Gallery Tokyo Kiochi

Od norih ulic Tokia pa vse do templjev Kyota. Japonska je še vedno ena izmed top destinacij pri vseh popotnikih. Z novo verigo luksuznih hotelov so se želeli pokazati v svoji izjemni natančnosti in sposobnosti omogočanja udobja. Nov hotel na obrobju glavnega mesta Prince Gallery Tokio Tower meri kar 36 nadstropij v višino. Tisti, ki si lahko privoščite tudi najvišja nadstropja, boste lahko uživali v obzorjih velikega dela mesta. Okolica in ambient sta umirjena ter tako ustvarjata odmik od kaosa, ki se vrti v središču Tokia.

potovanja
godsavethepoints.com

Peru: Inkaterra

Peru nam lahko ponudi od mogočnih strug reke amazonke pa vse do svetih dolin davnih Inkov. Je pravi dragulj narave. V njegovih znamenitih deževnih gozdovih domuje več kot 3 tisoč živalskih vrst. Peru je zelo poznan tudi po izjemnih arheoloških najdbah kot je gora Machu Picchu, kjer so domovali Inki. Ob združenju luksuza in avtentičnih kulturnih znamenitosti je nastal hotel Inkaterra, ki se nahaja tik ob gori Machu Picchu.

potovanja
greenpearls.com

Ste katerega od omenjenih krajev že obiskali? Delite vaše občutke s potovanja…