Večkrat se srečamo s povabili na različne dogodke in vsak dogodek se razlikuje po stopnji formalnosti. Morda se boste morali udeležiti res priložnostnih dogodkov, zelo formalnih dogodkov ali pa boste povabljeni na poslovne dogodke.

Če želite ugotoviti, kaj morate obleči za različne vrste poslovnih dogodkov, nadaljujte z branjem. Tako boste izvedeli, kakšna obleka bo najbolj primerna za izbrano priložnost in glede na pričakovanja gostitelja.

Večerni poslovni dogodek

Če ste povabljeni na formalni poslovni dogodek v večernem času, boste morali biti absolutno videti najbolje. Vendar ne pozabite, da to ni poroka ali maturantski ples, zato mora biti vaš videz profesionalen in uglajen.

Moški lahko oblečejo formalno obleko, ženske pa lahko v svojih najljubših trgovinah pregledajo nekaj večernih oblek in najdejo tisto, v kateri bodo videti lepe in profesionalne. Dodajte nekaj nakita in za dopolnitev videza izberite elegantno obutev za moške in čevlje s peto za ženske.

Slika je simbolična.

Dnevni poslovni dogodek

Formalni dnevni poslovni dogodek, kot je konferenca ali delovno kosilo, bo zahteval obleko in kravato za moške ter hlačni kostim ali krojeno obleko za ženske predstavnice. Izberite nekaj, kar bo veljalo za poslovno primerno in naj bo bolj formalno elegantno od tistega, kar bi običajno nosili vsak dan v pisarni.

‘Casual’ poslovni dogodek

Če prejmete vabilo na poslovni dogodek, ki bo bolj sproščene narave, lahko preprosto oblečete blejzer in elegantne hlače, če ste ženska. Če ne želite nositi hlač, lahko oblečete tudi bluzo skupaj s krilom. Če ste moški, oblecite srajco z ovratnikom in elegantne hlače. Nikakor pa ne smete biti obuti v supergah ali oblečeni v kavbojkah, ne glede na to, da gre za ‘casual’ dogodek.

Slika je simbolična.

Družabna poslovna zabava

Za bolj sproščeno poslovno zabavo lahko oblečete tisto, kar bi običajno nosili vsak dan v pisarni. Še vedno pa morate razmišljati o splošni kulturi oblačenja na vašem delovnem mestu, da lahko izberete primerno obleko. Prepričajte se, da je obleka čista in profesionalna. Pri tej vrsti dogodka ne želite pretiravati, zato naj bo vaš videz bolj poenostavljen.

Slika je simbolična.

Ko se udeležujete kateregakoli poslovnega dogodka, se morate zavedati, kako formalen ali priložnosten bo. Če o tem niste prepričani ali to ni izrecno navedeno na vabilu, vsekakor vnaprej povprašajte gostitelja. Na ta način boste lahko videti najbolje, se dobro počutili in izkoristili posebno priložnost.

Avtor: M.B.

Vir: made-to-measure-suits.bgfashion.net