Zabava je prav v decembru v ospredju in čas je, da ste glavna zvezda tokratne službene zabave prav vi!

Da bo tokratna zabava nepozabna, smo za nasvet, kako zablesteti na novoletni zabavi, povprašali modno oblikovalko Majo Ferme, ki pravi, da se prav v mesecu decembru poslovno življenje še močneje prepleta z družabnim.

Vrste zabav, na katere smo vabljeni, pa nam nemalokrat povzročajo preglavice kaj obleči, ne da bi za to izgubili preveč dragocenega časa, ki nam ga v tem mesecu že tako primanjkuje.

Oblačilo vpliva na prvi vtis

Maja Ferme spominja, da oblačilo odločilno vpliva na prvi vtis, ki ga naredimo na sogovornika,  in je zelo pomemben, saj ga z nobenim drugim srečanjem ne moremo popraviti oziroma spremeniti. Prav tako so raziskave pokazale, da posameznik v prvih petih sekundah oceni govorca in si naredi o njem prvi vtis na podlagi videza. Ta je pri prvem vtisu najpomembnejši (55% ), šele nato na podlagi našega nastopa (38%) in nazadnje na podlagi tega, kar povemo (7%).

Kako se torej obleči primerno?

Modna oblikovalka Maja Ferme je za vas pripravila nekaj nasvetov:

  • Za hlačni kostim so letos značilne in zelo modne hlače z visokim pasom, medtem ko so lahko hlačnice široke ali pa ozke- cigaret, na koncu nekoliko nagubane.
  • Dolžina hlač je lahko dolga ali pa tričetrtinska. Suknjiči so telirani, krajši, tako da se poudari visok pas pri hlačah. Še dodatno jih lahko prepasamo s pasom.
  • Rokavi pri suknjičih so lahko balonasti, tričetrtinski ali pa klasično ravni.
Foto: TiborGolob Oblačila: MajaFermefashion

Modni dodatki so krona stilske dovršenosti

Bodite pri izbiri in kombinaciji le teh še posebej pozorni. Vsak še tako klasičen kos oblačila lahko s pravilno izbiro dodatkov spremenimo v moden in vsaki situaciji primeren oblačilni kos.

Zlato pravilo poslovnega oblačenja pravi, da naj bodo modni dodatki usklajeni v barvi, vzorcu, strukturi in lesku. Tako lahko moški usklajujejo med seboj čevlje, pas, uro in manšetne gumbe. Ženske pa modne dodatke, kot so torbica, čevlji, pas in pri tem pazijo še na usklajenost z  nakitom, ki naj bo skrbno izbran in uporabljen v pravi meri. Če imate opazen kostim, se izognite še odvečnim kosom nakita ali pa uporabite le kak manjši kos.

S čim boste letos še posebej opazni?

  • Lakasti črni modni dodatki v znamenju 80 let, kot so na primer čevlji, širši pas in torbica so letos zelo zaželeni.
  • Prav tako kot dodatki v znamenju baroka v zlati, bakreni, vijolični, rjavi ali črni barvi, pri čemer je svilen žamet z značilnimi ornamentnimi vzorci vodilni material.
  • Za ljubitelje drznih, živalskih vzorcev je letošnjo sezono  zelo moden leopardji vzorec. Ta  se pojavlja ne le na modnih dodatkih, pač pa tudi v posameznih kosih oblačil. Med njimi  so za poslovne priložnosti najprimernejši srajca ali bluza v kombinaciji z rjavim kostimom in rdečimi modnimi dodatki za najdrznejše.
  • Pri tem ne smemo pozabiti niti na zlato barvo, ki se prav tako pojavlja ne le v modnih dodatkih, pač pa tudi na hlačnih kostimih ali oblekah, ki vedno bolj prihajajo v ospredje. Te priporočamo tudi poslovnim ženskam, ki se zavedajo privilegija biti ženska. Pri tem lahko obleko dopolnite s še enim zelo elegantnim dodatkom-daljšimi rokavicami ali ogrinjalom.

Kaj pa barve in materiali?

Pri formalno večernih toaletah moramo bolj kot barvi dati prednost materialom. Ti naj bodo visoko kakovostni, kot so svila, volna in kvalitetne naravne mešanice.

maja ferme fashion
Foto: TiborGolob Oblačila: MajaFermefashion

Več o modni oblikovalki Maji Ferme pa izveste na spodnjih povezavah.