Veliko žensk se spopada z neprijetnimi občutki in težavami med nošenjem nedrčka, toda nobena ni tako velika kot nekatere, s katerimi so spopadale ženske skozi zgodovino. Modrček je bil zelo neudoben kos oblačila.
Današnji modrci so veliko prijetnejši kot so bili včasih korzeti in drugo težko nosljivo spodnje perilo. Nosijo se ne le kot spodnje perilo, ampak tudi kot modni dodatek. Ti so lahko zelo privlačni, hkrati pa vam nudijo oporo za prsi.
nedrček
sandipointe.com
Ta izum sega v zgodovino mi pa vam predstavljamo njegov razvoj…
Modrček iz antičnega obdobja
Mnogi naši predniki so hodili tudi popolnoma brez oblek, kar je bilo takrat normalno. Medtem, ko je bilo življenje brez modrca za ženske bolj udobno, pa ob tem ni bilo nobene opore za prsi. Grki so zelo cenili fizično pripravljenost, kjer so se želele dokazati tudi ženske. Ob tem so potrebovale oporo, zato pa je nastal tudi ta izum. Modrci v starodavni Grčiji so bili primitivni in popolnoma surovi, sestavljal ga je le kos blaga zavezan okoli prsnega koša.
Sodobnejši modrček
V kasnejših stoletjih se je razvoj modrca kar močno povečal. Obstajali so modrci iz različnih materialov in oblik. Popularni so bili veliki in obsežni. Kasneje se je izkazalo, da se ti modrci niso obnesli, ker so bili enostavno preveliki in neudobni.
modrček
thebrunettediaries.com
Današnji nedrčki
Torej, komu se moramo zahvaliti za zasluge današnjih modrcev? Podjetje Jacobs je bilo prvo, ki je zasnovalo patent, ki mu danes pravimo nedrček. Modrček, ki je izredno udoben, sestavljen iz dveh naramnic in ima odprt hrbet. Tu je razvoj modrca zares naredil velik razkorak, kjer so tudi ženske, ki so nosile dolge večerne obleke lahko pokazale svoj hrbet brez, da bi se zadaj videlo njihovo spodnje perilo. Jacobsovi nedrčki so bili tudi udobni in trendi, zato so jih lahko nosile tudi športnice, ki so v nenehnem gibanju, kot je recimo tenis. Ti so se pojavili v 19. Stoletju.
Danes ženske nosijo modrček po skoraj celem svetu. Povpraševanje je sprožilo multi-bilijonarsko denarno industrijo, ki je s seboj prinesla revolucijo v tem kako ženske nekaj nosijo in kaj je moderno. Dizajni se nenehno spreminjajo glede na to kaj je trenutno moderno in potem temu prirejajo svoje zamisli. Medtem, ko mnogi tudi danes še vedno prisegajo na življenje brez zgornjega spodnjega perila, je nedrček nekaj, kar bo ostalo v sodobnem življenju še kar nekaj časa. Modrček je popularen v več kot 95 odstotkih celotnega zahodnega dela sveta. Če ga radi nosite ali ne, nedrček se bo obdržal še kar dolgo ‘na sceni’.
V komentarje zapišite kakšen modrček pa najraje nosite vi?…