Z leti se vi in vaše telo spreminja. Spreminjajo se tudi telesne potrebe zato preverite ali svoji koži zagotavljate zahtevana hranila.

Če ste eni izmed tistih, ki že leta uporabljate iste kozmetične izdelke, potem razmislite ali ste se kdaj prilagodili spremembam, ki so se zgodile in se še vedno dogajajo znotraj ter okoli vas.

Pogosto smo ljudje gluhi in ne prisluhnemo svojemu telesu ter koži, ki nam zelo jasno sporočata, kaj jima prija in kaj ne. Ker smo za njuna sporočila gluhi, pogosto to vodi do neželenih stanj, ki jih želimo rešiti v najkrajšem možnem času.

V primeru, da še vedno ne znate poslušati in opazovati svoje kože, preberite kdaj je pravi čas, da na polici kopalnice naredite zamenjavo!

dekle, ki si moči obraz

Vaša koža iz leta v leto kaže vse več znakov staranja, ne glede na to, kako mlade se počutite. Če ste v dvajsetih letih uporabljale le vlažilno kremo, je bilo to za starost vaše kože dovolj. Pri tridesetih začne proizvodnja kolagena počasi upadati, pri štiridesetih pa to postane že več kot samo očitno. Pri petdesetih pa morate svojemu lepotnemu ritualu dodati izdelke, ki mehčajo kožo in jo osvežijo ter blažijo obstoječe gube.

Svojo kozmetiko morate nujno zamenjati v naslednjih primerih!

Če po mesecu dni ne opazite želenih rezultatov. Četudi ste za določeni izdelek drago plačali in čeprav je blagovna znamka zelo priljubljena in cenjena – če se v prvem mesecu rezultati ne pokažejo, se tudi v naslednjem mesecu ne bodo.

Če imate občutek, da je koža zategnjena ali pa se lušči. Ženske, ki se spopadajo s suho in občutljivo kožo v osnovi izbirajo blage izdelke, ki skoraj nikoli ne pripeljejo do neprijetnega zategovanja. Mešana in mastna koža je še en primer, kjer ženske velikokrat izberejo grobe izdelke, ki pripeljejo kožo do izsušitve. V primeru, da vam čistilo za obraz izsuši in zategne kožo okoli ustnic, oči in na čelu, ne odlašajte in zamenjajte izdelek z bolj blagim čistilom. Zategovanje kože namreč kaže na dehidracijo, ki pa vodi k luščenju. Kadar imate občutek, da vaša koža na obrazu kremo vpije v nekaj sekundah, in nenehno potrebo po še enem nanosu, izberite izdelek z bogatejšo teksturo.

obraz pozimi

Lokacija kjer živite ali sprememba letnega časa je lahko znak, da morate kozmetiko zamenjati. Negi koži bi se morali prilagajati, glede na klimatske pogoje. Dobro je imeti poletni, zimski in pomladno-jesenski režim. Visoke temperature namreč zahtevajo bogato vlaženje kože, zaščito pred UV-žarki in lažje teksture. Med drugim je vlaženje in zaščitta pomembna tudi pozimi, le da morajo biti teksture bolj bogate in oljnate. V pomladnih in jesenskih mesecih pa lahko v svojo nego vključite glikolne pilinge, a v tem primeru se ne izpostavljajte soncu, saj kisline povzročajo madeže na koži.

dekle, ki si čisti obraz

Zamašene pore so skrajni čas, ki vas opozarja, da morate poskusiti nekaj novega. Mašenje por je rezultat neenakomerne teksture kože na obrazu in nagnjenost k pogostim vnetnim procesom.

Vašemu obrazu bo bolj odgovarjalo čistilo s penjenjem. Z njim pa boste odstranili lažje očistili umazanijo z obraza. Bodite pozorni, da so kupljeni izdelki brez dodatkov olj.