Vsi tisti, ki ste dovzetni za nego kože in obraza, ste skoraj zagotovo do sedaj že zasledili nove čudežne črne maske, ki služijo kot piling.
Te maske naj bi pripomogle k odstranjevanju aken, ogrcev in odprtju zamašenih por na obrazu. Omenjene maske so polne obljub, ki zagotavljajo izboljšanje stanja, vendar se pojavlja vedno več primerov, kjer se uporaba maske konča zelo slabo.
maske
freshpickedbeauty.com
Črna masa naj bi poleg ostalih preparatov vsebovala oglje. Od tu izhaja črna barva. Ob nanosu maske na obraz jo moramo pustiti, da se ta posuši na našem obrazu. Nato jo olupimo s kože. Ravno ta del je najbolj boleč, vendar promotorji in prodajalci te maske pravijo, da je to normalno in da ni s tem prav nič narobe.
Že tukaj se pojavlja veliko dvomov. Bi res morali uporabljati za nego obraza nekaj, kar nas boli? Najslabše pa je to, da je na tržišču vedno več mask, ki jo mnogi ustvarjajo kar po svojih receptih in vsebujejo čisto druge snovi, ki zelo škodujejo naši koži in obrazu, kot na primer lepilo. Ne le, da določene maske ne pozdravijo kože kot nas zavajajo na ovitku, ima tudi potencial, da vašo kožo dodobra razdraži in jo poškoduje.
Strokovnjaki pravijo, da uporaba črne maske ni priporočljiva. Pri odstranjevanju maske zraven odstranimo vrhnji sloj kože, na katerem so tudi obrazne dlačice. Pri odstranjevanju jih izpulimo. Zaradi tega so uporabniki v hudih bolečinah, kot si boste lahko pogledali tudi v spodnjem posnetku. Odstranjevanje te maske je zelo agresivno do kože in jo razdraži.
maske
youtube.com
Ob tem pa zraven odstranijo še vsa hranilna olja z vašega obraza, ki jih vaša koža potrebuje da ostane zdrava. Ta olja omogočajo nekakšno blokado, ki ščiti vašo kožo pred bakterijami in drugimi mikroorganizmi. Strokovnjaki so to lepo ponazorili s primerom, kot da bi z motorno žago pristrigli drevesce, za katero bi bile dovolj le vrtne škarje. Motorna žaga bo opravila delo, vendar boste z njo porezali večino drevesa in ga tako močno poškodovali.
Morebitni uporabniki se morda bojite, da ste si kožo poškodovali za vedno. Ne skrbite, niste si ustvarili dolgotrajne škode. V roku 30 dni bo vaš obraz nadomestil izgubljena olja in hranilne snovi, ki ste si jih z uporabo maske odstranili in tako zacelil vaš razdražen obraz.

 

V spodnjem videu si lahko pogledate primer postopka odstranjevanja maske na zelo boleč način.