Telesni piercingi so nekaj, kar nas spremlja že več stoletij. Pri nas je to ponavad znak odraščanja, ponekod pa se z njimi izkazujejo kulturni rituali.
Kakorkoli, v zadnjih nekaj letih je prebadanje določenih delov telesa zopet postalo moderno in trend. Skoraj vsaka druga mlada oseba ima vsaj en piercing. Če želite tudi vi polepšati enega od svojih delov telesa, vam predstavljamo nekaj predlogov kakšne piercinge si lahko omislite in katera so najbolj priljubljena mesta na telesu.
Industrijski ali Bar pearcing
Bar piercing pirsing pomeni, da sta dve luknji povezani z enim ravnim delom nakita. To vrsto pirsinga po navadi najdemo na zgornjem delu ušesa. Pomnite, da boste ob namestitvi industrijskega piercinga dolgo okrevali. Bolečina ni nič kaj prizanesljiva in morali si ga boste zares želeti. Rana se celi kar 6 mesecev.
piercing
bodypiercingmag.com
Cartilage / Helix pearcing
Ti so najbolj pogosti na ušesu in sicer nad ušesnim mešičkom, natančneje na hrustancu ušesa. Zelo priljubeni so dvojni ali celo trojni helix piercingi kar pomeni, da nimate na ušesu le enega ampak celo dva ali tri piercinge.
piercing
pinterest.com
Pearcing v popku
Zelo priljubljena vrsta prebadanja pri nežnejšem spolu. V veliki večini si piercing v popek dajo ženkse. Čeprav obstaja velika možnost ,da pride do okužbe, je z redno oskrbo in čiščenjem pirsinga le ta lahko zelo lep okras za vaš popek.
piercing
youtube.com
Pearcing na ustnici
Tudi ti piercingi so vedno bolj popularni. Ni pomembni ali na zgornjem ali spodnjem delu ustnice. Najbolj priljubljen je kačji piercing kar pomeni, da objame vašo ustnico iz zunanje na notranjo stran.
piercing
sugarlanddentalspa.com
Pearcing v bradavicah
Ne najbolj običajno mesto za piercing in zagotovo ne mesto za katero se odloči veliko ljudi. Tisti, ki ga imajo so po navadi bolj ekstremisti in avanturistični ljudje. Prav tako se tovrstni piercingi dvigujejo po lestvici priljubljenosti. Kot tudi pri vse ostalih, je tudi tukaj zelo pomembno, da poskrbite za redno nego in umivanje prebodenega predela.
piercing
piercingtime.com
Kje pa ga imate oziroma bi ga imeli vi?