Od njihovega razvoja leta 1900 pa vse do danes so sončna očala skoraj nepogrešljiv modni dodatek. Ne le da varujejo naše oči pred soncem in nevarnimi UV žarki, temveč se lahko tudi krasno prilegajo k temu, kar imamo oblečeno.
Lahko bi celo rekli, da je to naš zaščitni znak in najbolj trend dodatek leta 2017. Ne glede na to, ali se odpravljate na potovanje ali le na pijačo na petkov večer, sončna očala so nekaj, kar bo vedno imelo vlogo v vašem stilskem življenju. Ob vsem napisanem je pomembno omeniti tudi, da ni vseeno, katero vrsto očal nosite. Te so lahko za vaš stil primerne ali pa se vam sploh ne podajo k obrazu.
Predstavljamo vam top 5 najbolj trendi sončnih očal v letu 2017
Očala z okroglimi okvirji
Ta vrsta očal je bila zelo popularna v letu 1920 in 1930, od takrat pa se je tehnologija in razvoj na tovrstnih očalih izboljšal in napredoval. Okrogli okvirji vam dajo pravi starinski izgled s priokusom ekscentričnega in lahko jih nosite tako na formalnih kot neformalnih dogodkih. Ne zavzamejo toliko prostora na vašem obrazu kot nekatera druga očala, toda tako pridejo na plano vaše druge obrazne prvine. Predstavljeni ste kot oseba z mehkim in prijaznim videzom, kar je lahko zelo v pomoč, če želite narediti vtis na neko osebo.
 sončna očala
hiteklondon.co.uk
Wayfarer očala
Ikona med znamkami očal, podjetje Ray Ban, je ustvarilo sončna očala po imenu Wayfarer. Ta so se pojavila v letu 1950, bila pa so zasnovana na zelo estetski način, kar je prineslo dobro osvežitev za takratne modne trende. Čeprav je v zadnjih letih njihova prisotnost na modni sceni malce zaostala, se, kot vse kaže, vrača na pota stare slave in tudi ta očala so letošnji hit. Prav lepo se podajo k oblačilom, ki so namenjena za prosti čas.
sončna očala
smartbuyglasses.com
Aviator očala
Proizvod podjetja Bausch & Lomb je prepoznaven po svojih temnih in refleksnih lečah, pri katerih so v sredini kar dvakratni ali trikratni sloji zaščite pred UV žarki. Njihova značilnost so tudi stranice očal, ki se zataknejo za vaša ušesa.
sončna očala
jinxedphiladelphia.com
Očala z  D okvirji
Omogočajo pravi retro videz in ravno zato so bila dana pod drobnogled in opazno izboljšanje. Očala z D okvirji so prepoznavna po svojih ostrih in ravnih stranicah, ki pa so tako znak futurizma kot tudi seksapila.
sončna očala
lyst.com
Očala z odsevom
Kar ločuje očala z odsevom od ostalih očal, je dejstvo, da so ta odsevna, zato jih lahko ljudje, ki hodijo mimo, uporabijo za premikajoče se ogledalo. Na modni sceni je zelo priznana vrsta očal, kar pa je pri njih zanimivo, je to, kako briljantno so videti na profesionalnih fotografijah. Privabljajo poglede in pozornost in predstavljajo misteriozno, a hkrati samozavestno osebo. Če ste moški, ki želi pokazati ostalim, da misli resno, potem so to primerna očala za vas.
sončna očala
bluemaize.net
V komentarje zapišite, katera očala pa bi najraje nosili vi.