Dermatologi opozarjajo na lepotne postopke, ki so velikokrat nepravilno izvedeni. Pomembno je, da se držimo določenih lepotnih ritualov, s katerimi bomo zagotovili naši koži, da ostaja zdrava, ne glede na to kaj nanjo nanašamo.
Predstavljamo vam nekaj lepotnih postopkov, s katerimi boste pravilno skrbeli za vašo kožo.
Sončna krema po nanosu ličil
Mnoge ženske si najprej nanesejo sončno kremo, na to pa se naličijo. Če veste, da boste izpostavljeni soncu, se najprej namažite in šele nato nanesite tanek sloj sončne kreme. V nasprotnem primeru sončna krema izgubi vsebovani faktor zaščite, zaradi česar lahko pride do opeklin.
lepotni rituali
pexels.com
Drgnjenje z brisačo
Čiščenje vašega obraza tako, da ga drgnete ob brisačo ni najboljši način za odstranitev umazanije ali drugih ličil. Vlakna, ki jih vsebujejo brisače vam lahko močno razdražijo zaščitni sloj kože. Posledica so lahko rdeč, suh in razdražen obraz. Namesto tega, si obraz raje umijte z rokami in nato na rahlo popivnajte z brisačo, ki pa naj bo kar se da nežna in obrazu prijazna.
Tonik ni nujno potreben
Odvisno od tipa vaše kože. Če nimate aken in za obraz uporabljate nežna in naravna mila, potem najbrž ne potrebujete tonika. Če pa se vaš obraz masti in ste nagnjeni k mozoljavosti, vam priporočamo uporabo tonika. Le ta zmanjšuje pore in čisti obraz.
Ne pretiravajte
Mastna koža ni vedno slaba. V naravnih oljih, ki se skrivajo v našem obrazu so hranilne snovi, ki skrbijo za močen zaščitni sloj naše kože. Mnogi si prekomerno umivajo obraz in nato nanašajo kreme in tonike, kar ni vedno najbolje. Dovolj je, da si obraz umijete le enkrat do dvakrat na dan. Tako boste ohranili vse hranilne snovi, ki jih potrebujete za zdravo in sijočo kožo.
lepotni rituali
miamiwaxspa.net
Aceton
Odstranjevalci laka, ki bazirajo na acetonu so zelo agresivni in lahko zaradi njih pride do močnega sušenja nohtov, posledično pa do lomljenja. Poskusite z odstranjevalci laka, ki niso tako agresivni in niso na osnovi acetona, ampak na osnovi etil acetata ali izopropilnega alkohola.
Krema za oči
Uporaba kreme za oči je nenevarna, vendar jo pravzaprav ne potrebujete tako nujno. Če se ne spopadate z razdraženostjo ali gubami, potem uporaba le te ni potrebna. Namesto tega, se raje odločite za cenejšo opcijo. Navadna vlažila krema bo čisto dovolj.
Krema proti staranju
Ob prvem znaku staranju večina poseže po anti starostnih kremah in čistilcih. Le ti so na vaši koži 6 sekund, preden jih obraz vpije. Niti ena anti starostna krema ne vsebuje moči, s katero bi zavrtela čas nazaj in vas tako pomladila zato nikar ne pretiravajte z njimi.
lepotni rituali
pexels.com
Lak za lase
Urejeni in samostoječi lasje so sicer zelo lepi, ko jih uredite z pomočjo laka za lase, vendar je le ta lahko zelo škodljiv. Laki za lase jih lahko skrhajo in povzročijo cepljenje konic. Namesto dragih lakov za lase se poslužujte lakov, ki so na osnovi alkohola ali lakov, ki vsebujejo naravna organska olja.
Večerno umivanje obraza
Nikdar ne odidite v posteljo z ličili! Odhod v posteljo medtem, ko ste še vedno namazani, lahko povzroči, da vam kozmetika zleze v pore, kar pa vodi do zaprtosti in posledične mozoljavosti.  Lahko ste utrujeni in pripravljeni za spanje, vendar brez da bi si odstranili ličila, ne lezite v posteljo. Negativne spremembe so vidne šele čez čas.