Obstajajo kultni kosi oblačil, ki so tako kultni, da jih je treba imeti v omari. Velikokrat vas lahko prav ti kosi rešijo iz zagate, ko stojite pred omaro in ne veste, kaj obleči.

Trenčkot Burberry

Trenčkot je pika na i katerikoli modni kombinaciji. Plašči so vodilni izdelki britanskega podjetja Burberry in še vedno popularni kot prvi dan. Kultna znamka obstaja že od davnega leta 1856.

 

Za plašček boste odšteli 1750 evrov.

 

Torbica Chanel

Ta torbica bo vedno modna, pravijo modni poznavalci. Nekateri gredo celo tako daleč, da svetujejo, kako je bolje investirati v chanelovo torbico kot v hišo. Model torbice 2.55, ki ga je sicer mogoče kupiti v vseh barvah in oblikah, ključna pa je zlata veriga, je na trgu že od leta 1955. Cena kultnemu izdelku z leti raste, saj se rabljene torbice prodajajo po 50 odstotkov višji ceni kot nove.  Model 2.55 je tako zagotovo izdelek, ki se ga splača kupiti tudi kot investicijo in ne le kot čudovit dodatek.

Cena? Okoli 5000 evrov.
Cena? Okoli 5000 evrov.

 

All- starke

Najbolj priljubljene superge na svetu nosijo vse generacije, par te obutve pa prodajo vsakih 45 sekund. 2 luknjici, ki skrbita za prezračevanje in zato noge v njih nikoli ne dobijo neprijetnega vonja, so na superge dodali že leta 1932. Prve modele so začeli izdelovati v dvajsetih letih. Posebej popularne so all-starke postale po drugi svetovni vojni, saj so jih takrat nosili ameriški vojaki. Najprej so izdelovali le visoke modele, v šestdesetih pa so na tržišče poslali še nizke. V sedemdesetih so bele superge dobile tudi barvo, do danes so izdelali nešteto modelov, saj vsako leto predstavijo kar nekaj posebnih kolekcij.

Koliko parov teh superg imate doma?

 

Kultne leviske

Hlače iz jeansa se imenujejo po Leviju Straussu, nemško-ameriškem industrialcu. Krojač Jacob W. Davis je leta 1870 dobil zamisel, da bi šive na hlačah ojačal z zakovicami, za to zamisel pa je Strauss kasneje dobil patent. Podjetje je ustanovil leta 1890 in od takrat je to  eden največjih proizvajalcev jeansa, Levis pa kultna blagovna znamka. Najbolj znan model je Levis 501 – to so tudi najbolj prodajane hlače iz jeansa na svetu.

So res boljše kot ostale znamke jeansa?

Aviatorke

S tem modelom očal ne morete zgrešiti, saj boste z njimi vedno v trendu. Aviatorke  znamke Ray Ban so najbolj zaslovele potem, ko jih je v filmu Top Gun nosil Tom Cruise.

Aviatorke so prvič izdelali v tridesetih letih prejšnjega stoletja, in sicer za vojaške pilote – prvi model so predstavili leta 1936. Popularnost očal je močno narasla po drugi svetovni vojni, saj so jih ameriški piloti takrat že množično uporabljali.

Kultne aviatorke pristojijo vsakomur.
Kultne aviatorke pristojijo vsakomur.