Ko začnete z delom v novi službi, se prepričajte, da ste primerno oblečeni glede na vrsto delovnega mesta. Nekatera podjetja imajo predpisan kodeks oblačenja, ponekod pa velja kot neko nenapisano pravilo, da se oblečete tako, da se počutite udobno. Za ljubitelje mode je to lahko težavno krmarjenje, še posebej, če ste zamenjali dejavnost in niste prepričani, kaj pomeni posamezen kodeks oblačenja.

Nekatere pisarne se odločijo za poslovno priložnostno oblačenje ali kodeks poslovnega oblačenja. V zadnjem času se na delovnih mestih prilagajajo in lahko osebje nosi »casual« oblačila.

Torej, kako se obleči po tem kodeksu in ne bo videti, kot da ste pravkar vstali iz postelje? Tukaj najdete nekaj dobrih nasvetov.

Kavbojke

Če želite razbliniti ležerni videz, potem si morate omisliti par ozkih kavbojk. Poskrbite, da so kavbojke primerne za delovno mesto, da se vam dobro prilegajo in da ste v njih dobro videti. Moške ozke kavbojke so lahko v različnih barvah, vendar za pisarno priporočamo temnejši denim. Poiščite slog kavbojk, ki vam bo všeč in bo videti dobro tudi v poslovnem okolju. Kavbojke z luknjami so v zadnjih letih v trendu, vendar lahko v nekaterih primerih naredijo preveč ležerni videz. Priporočamo, da se jim raje izognete, saj boste v novi službi še vedno morali biti videti profesionalno.

Slika je simbolična.

Vrhnja oblačila

Odlična stvar pri »casual« poslovnemu kodeksu oblačenja je, da niste ves dan v srajci in kravati. Vendar se morate prepričati, da izberete vrhnja oblačila, ki so primerna za pisarno. Najboljši predlog, s katerim ne morete zgrešiti, če ste izbrali kavbojke, je, da poiščete navadno belo ali črno majico. Ta klasičen slog je lahko videti res dobro in poskrbi, da ste videti dobro in lahkotno. Polo majica se lahko tudi zelo dobro obnese, vendar naj bo enobarvna. Polo majice so trenutno v trendu in lahko si ogledate nekaj zvezdnikov, ki jih nosijo. Morda dobite navdih za vaš izbor.

Puloverji

Nekateri ljudje še vedno delajo napako, ko na delovnem mestu kdo nosi puloverje s kapuco. Seveda vam je lahko udobno in toplo, ko nosite »casual« oblačila, vendar to naj ne bo trenirka. Predlagamo, da izberete pulover, s katerim dopolnite svoj outfit. To vam bo pomagalo pozimi in zagotovo boste videti odlično, ko boste dodali še šal. Vaš pulover je lahko celo vzorčast, saj je ta vrsta stila trenutno v modi. Na spletu si oglejte puloverje v kombinacijah s kavbojkami in navdušeni boste nad tem stilom.

Slika je simbolična.

Čevlji

Zadnja stvar, o kateri boste morali razmisliti, ko se boste poskušali obleči za »casual« kodeks oblačenja, so čevlji. Dobra novica je, da vam ni treba nositi elegantnih čevljev, vendar pa se morate vseeno zavedati, da se oblačite za pisarno, in zato ne obujete nečesa preveč ležernega. Predlagamo, da si poiščete lep par gležnjarjev, saj so lahko videti res odlično.

Če želite nositi športne copate, se izogibajte tistim, ki so namenjeni teku. Najdete lahko veliko odličnih elegantnih športnih copatov, ki bodo dopolnili vaš videz in vam pomagali, da boste hkrati videti ležerno in modno. Čevlji so zelo pomembni, zato ne pozabite na to.

Začetek v novi službi ni nikoli lahek, zato poskrbite, da pripravite svojo garderobo, preden začnete z delom, in si nekoliko omilite stres. Če ne poznate kodeksa oblačenja, ne bo škodilo, če pred začetkom vprašate, ali ga imajo. Če slučajno namigujejo, da je kodeks oblačenja »casual«, potem s temi nasveti, ki smo jih dali, ne boste udarili mimo. Poskrbite, da boste izbrali »casual« videz, ki kaže vaš stil, a ne oblecite tega, kar bi nosili v telovadnici.

Z dobrim stilom oblačenja boste lahko naredili dober prvi vtis na svoje nove sodelavce.

Avtor: M.B.

Vir: made-to-measure-suits.bgfashion.net