Poletju smo pomahali v slovo in spomin na vroče dni nam med drugim prikliče lepo zagorela polt. Zbrali smo nekaj trikov, ki vam bodo pomagali lepo barvico ohraniti še nekaj časa.

Hladne prhe

Vroče kopeli kožo izsušijo, kar povzroča, da se ta hitreje lušči. Tuširajte se s hladno vodo in uporabljajte vlažilno milo.

Vlaženje, vlaženje, vlaženje

Ni lažjega načina, da ohranite lepo, zagorelo polt, kot da si na kožo naneste losjon. Lepotni strokovnjaki priporočajo, da ga uporabljajte prav vsak dan. Še bolje pa je, če izberete maslo za telo. Z dobrim izdelkom bo koža navlažena.  Če uporabite takega, ki poleg tega še lepo diši, vas bo to popeljalo kak mesec nazaj na plažo. Mmm, samo še en koktajl, prosim!

lepa zagorela polt
Ne pozabite na vlaženje kože.

Piling

Verjetno ne bi niti pomislili, da si je za ohranjanje zagorele polti pametno delati piling. A prav to priporočajo lepotni strokovnjaki.  Pomembno je, da vsak teden odstranimo posušene in odmrle kožne celice ter kožo pripravimo na nove sončne žarke.

Lepa polt na obrazu

Vaš obraz je prva stvar, ki jo ljudje opazijo na vas. Če je videti, kot da vas je pravkar poljubilo sonce, potem bo vaš videz svež in preprosto čudovit. Uporabite rahlo obarvano kremo, ki bo vašo polt le malce poudarila.

Postopno pridobivanje barve

Skrivnost, ki bo podaljšala obstoj vaše zagorelosti, je povsem preprost ritual, ki vam ne bo vzel veliko časa. Potrebujete le poseben losjon za porjavitev, ki ga nanesete takoj po tuširanju. Izberite takega, ki se hitro vpije v kožo. Nežna obarvanost bo poudarila vašo polt. Priporočljivo je, da tak losjon nanesete vsaka dva dni.

Bronzer

Pri ličenju uporabite bronzer, ki bo dal piko na i vašemu poletnemu videzu. Tako boste videti, kot da ste ravnokar prišli s plaže. Umetniki ličenja svetujejo: uporabite ga na mestih, kamor na vašem obrazu posije sonce, torej ga nanesite na čelo, sence, nos in ličnice.

Jejte beta karoten

Več študij je pokazalo, da hrana, bogata z beta karotenom (to je eden od rdeče-oranžnih pigmentov),  pomaga od znotraj ohranjati poletni sijaj. Najboljši naravni viri te učinkovine so sladki krompir, marelice, mango in predvsem korenje. Ne pozabite torej v vašo prehrano vključiti nekaj te barvite zelenjave in sadja.

Pijte vodo

Tudi če niste na 30 stopinjah, pijte vodo. Hidracija namreč podaljšuje življenjsko dobo vseh celic, tudi tistih lepo obarvanih na površini vaše kože. Poleg tega, dovolj vode kožo naredi bolj polno in gladko.

Bela oblačila

Preverjen trik je izbira belih oblačil. Ta z iluzijo pričarajo temno kožo. Preprosto se oblecite v belo barvo ali v kak svetel odtenek, ki lepo pristoji vašemu obrazu. Ena najboljših kombinacij, s katero ne morete zgrešiti, je lepa bela srajca, bronzer in rdeče ustnice. Tak videz vas bo takoj spravil v dobro voljo.