Spletno nakupovanje bo tudi v prihodnosti ena od najprimernejših izbir za večino potrošnikov. Ljudje se v teh časih počutijo varnejše, če se izognejo vstopu v fizično trgovino. Kljub temu je pri spletnem nakupovanju potrebna previdnost, da ne doživite razočaranja.

Če se počutite nekoliko nelagodno ob misli na spletno nakupovanje oblačil, pomislite,  ali ste v preteklosti že kupovali oblačila prek spleta, ki jih dejansko ne nosite. Sledite nasvetom italijanske osebne stilistke Stefanie Bartolomei, da boste imeli spletno nakupovanje v svojih rokah in bo to veliko bolj prijetna izkušnja.

Napišite seznam oblačil, ki jih potrebujete

Napišite si nakupovalni seznam oblačil, ki jih nameravate kupiti, in temu sledite med raziskovanjem po spletnih trgovinah. Svoj seznam začnite tako, da si najprej ogledate svojo garderobo in poiščete oblačila, za katere menite, da vam manjkajo. Ali potrebujete nova zgornja oblačila, morda boste potrebovali nekaj nadomestnih lahkih jopic – karkoli se vam zdi, da bo dejansko dopolnilo vašo trenutno garderobo, dodajte na nakupovalni seznam.

Katere blagovne znamke oblačil imate radi

Pogosto smo naklonjeni nekaterim blagovnim znamkam, ki nam ustrezajo, in naša garderoba nam bo to potrdila. Medtem ko pišete svoj nakupovalni seznam oblačil, poiščete blagovne znamke, ki se pogosto znajdejo v vaši omari. S tem v mislih nato obiščete spletne trgovine, kjer najdete nove kolekcije oblačil teh blagovnih znamk oziroma oblačila, ki jih imate na nakupovalnem seznamu.

Kateri kosi oblačil se prilegajo vašemu telesu

V nekaterih oblačilih in določenih stilih smo lahko videti neverjetno. S poznavanjem sloga kavbojk, ki so vam najbolj všeč, do vrste oblek, v katerih se počutite neverjetno. Ugotovite kroje in sloge, ki jih radi nosite, kar vam bo pomagalo pri iskanju novih oblačil v spletnih trgovinah.Če se na primer počutite čudovito v majici s kvadratnim izrezom – poiščite oblačila s podobnim izrezom, za katerega veste, da se boste v njem počutili samozavestno. Morda potrebujete nov par kavbojk, razmislite o slogu kavbojk, ki so vam všeč, pa tudi o dolžini nog in obsegu pasu, kar upoštevajte pri nakupu. Kavbojke na zvonec se vračajo v modo. Če ste že obupali, da bi jih dobili, je zdaj pravi čas za njihov nakup.

Katere barve ustrezajo vaši garderobi in osebnemu slogu

Še en zelo pomemben del, ki si ga morate zapomniti pri nakupih oblačil. Ali poznate barve, ki jih radi nosite in se ujemajo z vašo trenutno garderobo? Številne spletne trgovine omogočajo izbor po barvah in kategorijah izdelkov, zato uporabite to možnost, da vas ne motijo kosi, ki preprosto ne bodo delovali z vašo trenutno garderobo.

Določite vaš proračun

Zadnji nasvet je, da upoštevate svoj proračun. Z višjimi cenami oblačil boste pogosto dobili tudi boljša oblačila – in če to pomeni, da malo počakate z nakupom teh oblačil, ki vam bodo resnično všeč, ali čakate na razprodajo, potem boste v svoji garderobi našli več oblačil, ki jih boste pogosteje nosili. Prek spleta dokupite nekaj pomembnih kosov oblačil, ki so v okviru vašega proračuna in jih boste z veseljem tudi nosili. Hkrati pa se bodo dobro ujemali z več kosi iz vaše garderobe.

Dodamo lahko le še dejstvo, da imate v slovenskih spletnih trgovinah vedno možnost vrniti ali zamenjati blago, tako da vam ni potrebno preveč skrbeti, če vam oblačila, ki ste jih kupili, dejansko ne bodo ustrezala.

Avtor: M.B.

Vir: oneofastyle.com