Domov Moda Kako do zdravega in gostega lasišča iz domače kuhinje!
zdravi lasje

Kako do zdravega in gostega lasišča iz domače kuhinje!

Naj vaša pričeska ponovno zaživi!

Bujna pričeska, čudoviti in gosti ter zdravi lasje so nekaj kar je nekaterim ljudme še vedno neznano. Ne želijo si čudovitih las le ženske ampak tudi moški. Predstavljamo vam nekaj domačih receptov kako priti do gostega lasišča, ki vam bodo vrnili samozavest in veselje do urejanja pričeske!

Si tudi vi želite gostega lasišča?

gosti lasje

Ste vedeli, da ima povprečen človek na glavi 100 do 130 tisoč las? Ste mogoče vedeli tudi, da nam dnevno izpade 100 do 150 las? Na samo rast in izpadanje pa vpliva več različnih faktorjev, med katere prištevamo genetiko, stres, prehrano in avtoimune bolezni. A kljub vsemu, obstajajo tudi recepti, s katerimi lahko stimuliramo lasne mešičke in celotno lasišče.
Prosena kaša ima ogromno koristnih snovi za naše telo.
prosena kaša za zajtrk s suhim sajem
Poleg tega, da je edino žito, ki v telesu ohranja bazično okolje, je tudi pravi čudež za rast las. Pomaga pa tudi pri rasti nohtov, obrvi, trepalnih in preostalih dlak.
Kašo uživajte vsaj štirikrat na teden. Jejte jo za zajtrk z mlekom in suhim sadjem. Pri kosilu pa lahko prosena kaša nadomesti riž, krompir, testenine in druga škrobna živila. Proces je dolgotrajen, zato vztrajno na jedilnik z njo!
Preparati, ki jih uporabljamo za čiščenje lasišča so lahko zelo agresivni in s tem poškodujejo lasišče. Pospešeno nabiranje maščobe na lasišču, pomeni da se vaše lasišče ščiti pred zunanjimi dejavniki. Zato priporočamo oljenje lasišča. Uporabljajte le najbolj kakovostna, hladno stiskana rastlinska in ekološka olja. Izbirate lahko med kokosovim ali sezamovim oljem.
Olje, ki ga nanašate na lase, mora biti vedno prijetno toplo. Nanesite si ga na celotno lasišče in površino las in dobro vmasirajte. Lase nato zavijte v brisačo in pustite učinkovati nekaj ur ali pa kar čez noč. Po nekaj urah – ali zjutraj – si lase dobro umijte. Olje bo zaščitilo lasišče, spodbudilo rast las, lase naredilo bolj elastične in preprečevalo lomljenje las ter ustvarilo naravno zaščito las in celotnega lasišča. kokosovo oljeTo ponavljajte dvakrat do štirikrat tedensko, rezulati vas bodo po nekaj tednih resnično navdušili.
Mineral lepote je organska oblika žvepla – metil sulfonil metan. Povezuje pa se ga z zdravjem kože in las. V kombinaciji z vitaminom C je najbolj učinkovit, čeprav je rahlo grenkega okusa. Zmešajte ga v limonado in hitro se ga boste navadili! Z mineralom boste lažje prišli do gostega lasišča. Mineral imenujemo tudi MSM. Uporaba se priporoča v jutranjih urah na tešče. Naredite si pol litra mlačne limonadev katero dodate čajno čličko MSM-ja. Okrepili pa se ne bodo le vaši lasje, temveč tudi vaša koža in nohti.
Poparjene sveže koprive. sveža koprivaV loncu zavrite dva litra vode, potem dodajte koprive in pustite vreti še 15 minut. Odstavite z ognja, odmaknete koprive in pustite, da se voda ohladi. Po običajnem umivanju las, si lase dobro sperite z mlačnim koprivnim poparkom in jih ne spirajte več. Rezultati zahtevajo redno uporabo, zato bodo vidni šele po kakšnem mesecu in pol. Sveže koprive pa prijemajte z rokavicami, da se ne opečete.
Želimo vam prijetno uporabo, v komentar pa le sporočite, če ste našli domači recepti, ki vam je pomagal priti do gostega lasišča!