Vsi vemo da lase ni dobro umivati čisto vsak dan. Pri ženskah je stvar še malce bolj zapletena.
Dolgi lasje se zelo dolgo sušijo, za kar porabimo ogromno časa. Poleti ta težava še ni tako velika, kot je pozimi ali jeseni. Zakaj bi se morale ostriči samo zato, ker nimamo dovolj časa za umivanje in sušenje las? V bistvi ni potrebe, da si jih vsak dan umijemo. Toda ali ni to malce nehigiensko?
Pravzaprav ni. Kot kažejo raziskave, manj pogosto umivanje las zadržuje naravna olja v vaših laseh, zaradi katerih vaši lasje izgledajo bolj sijoči. Sliši se čudno, vendar si las ne bi smele umivati lase tako pogosto, kot si verjetno jih. Toda kako se spopasti s tem da morate iti v službo, po otroke, na sestanek in imate mastne ter umazane lase?
lasje
pexels.com
Predstavljamo vam nekaj koristnih nasvetov, kako si olajšati stvar do te mere da lahko potrpite dan ali dva več preden si jih ponovno umijete.
Ne dotikajte se jih
Vaše roke so umazane in mastne, čeprav tega morda ne vidite. S tem, ko se dotikate svojih las, jih tako še bolj mastite. Preprosto ne dotikajte se jih, izogibajte pa se tudi krtačenja. Krtačenje od korenin do konic povzroča mastenje po celotnih laseh in ne le na vrhu pri lasišču.
Spletite jih v kitko
Ko enkrat dosežete, da si lase umivate na nekaj dni, lahko le ti izgledajo bolj krhki in razcepljeni. Namesto da jih pustite ležati, jih spletite v enostavno kitko. Kitke se bolje držijo, ko vaši lasje niso sveže umiti. V kitki zagotovo nihče ne bo opazil, da je od zadnjega pranja minilo že nekaj časa.
lasje
pexels.com
Poskusite visok čop
Če ste zares v naglici, je klasični visoki čop vaša najboljša izbira. Lasje vas ne bodo motili na obrazu, nihče pa ne bo opazil da si las niste umili.
Nosite klobuk
Klobuk je vaš odrešitelj, še posebej v zimskem času. Poskrbel bo za to, da vas ne bo zeblo, prav tako pa bo prikril vse sledi o vaših nečistih laseh. Nadenite si klobuk, zimsko kapo ali pa kar modno kapo s šiltom.
Uporabite suhi šampon
Če zares ne morete potrpeti z mastnimi lasmi, uporabite suhi šampon. Ta bo vpil vso olje in naredil vaše lase veliko bolj sprejemljive. S tem si lahko pomagate, da vaši lasje dlje časa zdržijo brez vode in šampona.
lasje
pexels.com