Tako kot pri vseh drugih tematskih dogodkih velja tudi za poroko določen kodeks oblačenja. Če ste povabljeni na poroko, potem je dobro, da veste, kako se obleči, da ne bi užalili neveste ali ženina in izbrali popolnoma neprimerne obleke.

Oglejte si nekaj ključnih smernic poročnega bontona za svate pri oblačenju.

Sezona poroke

Ne pozabite na datum poroke, ki omeji vaše možnosti pri izbiri oblek z dolgimi rokavi do oblek s kratkimi rokavi. Kakorkoli, uskladite oblačilo primerno letnemu času.

Brez belih odtenkov

Na poroki nikoli ne nosite belih ali kakršnih koli drugih kremnih odtenkov. Gotovo ne želite biti sebični gostje, ki si želijo ukrasti pozornost nevesti, kajne? To pravilo velja že od nekdaj in se mu raje ne izognite.

Bonton oblačenja na poroki za ženske (video).

Dodaten par čevljev

Ni sicer nujno, vendar če ste na poroki, potem bo gotovo priložnost tudi za ples. Zato se fizično pripravite na preostanek noči. Vzemite s seboj dodaten par čevljev, da ne boste trpeli v visokih petah ali neudobnih elegantnih čevljih.

Manj odkrito, bolje bo

To pravilo velja predvsem za nežnejši spol. Ne bodite preveč izzivalni z vpadljivimi razporki ali dekolteji. Če se boste izpostavili z oblačili, ki odkrivajo preveč telesa, boste zagotovo dali napačen vtis in vzbudili preveč pozornosti.

Vedno imejte v mislih, da to ni vaš dan

Čeprav bi morali biti vedno modno prefinjeni, ne odvrnite pozornosti od poročnega para. Oblačila izberite preudarno, da ne boste zasenčili neveste ali ženina.

Ideje za oblačenje na poroki za moške (video).

Ne pozabite se razvajati

Čeprav to ni vaš dan, to še ne pomeni, da si ne smete privoščiti biti lepi in popolni. Izberite svojo najljubšo obleko, oblikujte pričesko na najbolj čudovit način in se lepo naličite. Izberite najljubše kose, od pokrival do razkošnega nakita, da se boste najbolje počutili.

Ne pretiravajte s črno

Črna obleka sicer velja za eleganco ob vsakem dogodku, vendar ne nosite črnega od glave do pet. Razlogi so očitni – povezani s pogrebom, ki jih zagotovo razumete.

Avtor: M.B.

Vir: azyaamode.com; YouTube