Nakup kopalk je lahko težka naloga. Še posebej, če nimamo pojma, kaj iščemo. Ob toliko možnostih, ki jih imamo na voljo, je normalno, da želimo pokazati več kot ene in smo v njih videti najboljše. Vendar je pri nakupu najbolj pomembno, da izberemo tiste, ki nam najbolj ustrezajo, sicer ne bo delovalo, kot pričakujemo. Ne pozabite – kopalke bodo v središču pozornosti, tako da ni prostora za napake.

Dobra novica je, da se napakam lahko izognemo. Odkrijte, katere so najbolj pogoste napake pri nakupu kopalk.

1. Izbira kopalk napačne velikosti

Čeprav se zdi, da je zelo enostavno izbrati pravo velikost kopalk, je to največja napaka, ki jo naredimo pri nakupu. Mnogi na koncu namesto velikosti, ki jo imamo, kupimo velikost, ki si jo želimo imeti.

Čeprav se kopalke, ko se zmočijo, nekoliko povečajo, je priporočljivo, da ne kupujete manjših kopalk. S tem tvegate, da bodo videti pretesne. Ne kupujte niti prevelikih kopalk, saj bi pokazali kakšen del telesa, ki si ga ne želite, ali jih celo izgubili.

Velja si zapomniti, da se velikosti razlikujejo pri različnih znamkah in da niso vse velikosti enake na zgornjem in spodnjem delu. Pred nakupom zapeljivega bikinija morate vseeno preizkusiti, kako vam ustreza velikost, da ste lahko prepričani.

Na srečo nam dandanes moda daje možnost, da izberemo zgornji in spodnji del kopalk, tudi če sta različno velika. Izberite tista dva, ki sta za vas čim bolj popolna.

2. Izbira napačnega sloga

Preden začnete izbirati pravo velikost kopalk, se morate odločiti, kateri slog vam najbolj ustreza. Če menite, da so vaši boki popolni, lahko izberete spodnji del v brazilskem stilu ali seksi tangice. Če pa raje kaj prikrijete, je za vas primeren spodnji del z zmerno pokritostjo, na primer retro šik model.

Glede izbire zgornjega dela uporabite enaka pravila – izberete samo tistega, v katerem se počutite varno. Ne pozabite, da lahko pravilno izbran slog nekoliko dvigne prsni koš ali ga spusti.

Še ena podrobnost, ki je ne moremo prezreti, je barva. Bela barva ni priporočljiva za tiste z velikimi prsmi. Če pa imate majhne prsi, se raje izogibajte črni, saj so lahko vaše prsi videti še bolj ravno. In seveda ne moremo pozabiti tudi na glavne poletne trende, modne odtenke, oblike … izberite torej kopalke, ki vam pomagajo pokazati zapeljivo telo ter poudarjajo tudi vašo barvo las in oči.

3. Pri nakupu kopalk ne upoštevate aktivnosti

Razen če ne nameravate početi ničesar drugega, kot da ves dan mirno sedite na plaži. Za vse, kar počnemo, ni dobro nositi istih kopalk. Torej preden kupite kopalke, premislite, katere aktivnosti boste opravljali, ko jih boste nosili. Predvsem pa bodite prepričani, da se lahko s svojimi kopalkami udobno premikate. Na  primer, ko surfamo ali plavamo, smo zelo aktivni, zato se bikini ne sme odvezati. Najbolje je, da se odločite za športni slog kopalk, saj smo lahko prepričani, da se ne bo nič odvezalo.

4. Kakovost kopalk

Ta napaka nima nič skupnega s tem, ali so kopalke drage ali ne. Govorimo o kakovosti materiala, zato moramo natančno pogledati etiketo in se prepričati, da so izdelane iz visoko kakovostnih materialov. Priporočljivo je, da se izognete preprostim in zelo plastičnim tkaninam, saj vam lahko povzročijo nekaj nelagodja, kot so neprijetna prosojnost, razbarvanje, draženje kože in okužbe.

5. Ne poznate svojega tipa postave

Ne glede na to, ali imate postavo peščene ure, obrnjenega trikotnika, kvadrata ali drugo. Če nimate pojma, kakšen tip postave imate, se lahko slabo odločite in se počutite frustrirano pri nakupu kopalk. Zato bi izbira idealnih kopalk glede na vašo postavo lahko zmanjšala določene pomanjkljivosti in poudarila vaše največje prednosti, ne samo telesnega ravnovesja, temveč tudi večjo harmonijo in lepoto.

6. Napačen dan za nakup kopalk

Če ste pod stresom, slabe volje, se vam mudi, raje ne razmišljajte o nakupu kopalk. Na koncu boste kupili prvo stvar, ki jo vidite, prej pa je morda niti ne bi preizkusili. Ne pozabite, da so kopalke lahko zahrbtne. Zato poskusite samo tiste, zaradi katerih se počutite udobno, varno in lepo. Vzemite si čas, izberite in kupite tiste, ki ustrezajo tem trem zahtevam.

7. Nakup kopalk, ker so videti lepo

Možno je, da so kopalke, ki so prikazane v izložbi trgovine, videti lepo, morda pa niso tako odlične za plažo ali bazen. Nekatere tkanine in okraski, ki so videti lepo, kot so čipke, so lahko srbeče ali neprijetne. Tudi če vas ne srbijo, so lahko druge podrobnosti, kot so zaponke, zakovice, pasovi ali resice neprijetni za daljše nošenje. Torej, ko izbirate nove kopalke, upoštevajte te podrobnosti, da na koncu ne boste imeli kopalk, ki jih ne prenesete.

Avtor: M.B.

Vir: joya.life