Ko se poletje počasi poslavlja, prihaja čas za prehod iz lahkotnih poletnih oblačil v toplejša, bolj udobna jesenska oblačila. To je odličen trenutek, ki vam omogoča, da osvežite vaš stil in dodate nekaj novih kosov v vašo garderobo. Vendar pa je pomembno, da ta prehod opravite premišljeno, da boste ostali stilsko usklajeni in opravili vaše nakupe premišljeno. Tako bodo nakupovalne odločitve, ki jih boste sprejeli zdaj, osvežile vašo obstoječo garderobo in vam bodo služile še v mnogih prihodnjih sezonah.

Uredite obstoječo garderobo

Preden se podate po nakupih, najprej preglejte svojo obstoječo garderobo. Če ne veste, kaj je v vaši garderobi, potem je nemogoče narediti dobre nakupne odločitve. Morda boste imeli srečo, da boste kupili nekaj drugačnega, ki še vedno ustreza vaši obstoječi garderobi, a v večini primerov bo ravno nasprotno. Odstranite kose, ki vam ne ustrezajo več ali so v slabem stanju. Pustite samo tiste kose oblačil, ki vam še pristajajo in se v njih dobro počutite.

Slike je simbolična.

Zabeležite si vse, kar še potrebujete

Ko ste svojo garderobo uredili, napišite seznam manjkajočih kosov. Razmislite, katere kose oblačil potrebujete v jesensko-zimski sezoni. Morda potrebujete nov par hlač za službo, ki se dobro poda k obstoječim zgornjim delom. Morda imate urejeno garderobo za službo, pa vam manjkajo ležerna oblačila za prosti čas. Zapišite si ta manjkajoča oblačila. Lahko delate sezname tudi v beležnici na vašem telefonu. Imejte ta seznam vedno pri roki, ko kupujete nova oblačila.

Osnovni kosi na vrhu nakupovalnega seznama

Od vseh stvari, ki ste jih ugotovili, da bi jih morali dokupiti, najprej razmislite o nakupu osnovnih oblačil, kot so nove kavbojke, nove hlače za službo ali enobarvna majica. To so ključni kosi, ki naj bodo temelj vaše jesenske garderobe.

Slike je simbolična.

Pomislite na posebne priložnosti

Pomislite, ali se bližajo kake posebne priložnosti, kot so rojstnodnevne zabave, poslovni dogodki ali prazniki. Če potrebujete posebne kose za te dogodke, jih dodajte na svoj nakupovalni seznam.

Plastenje oblačil

Poiščite kose, ki jih lahko nosite zdaj in tudi pozimi pri plastenju oblačil. To je pameten način, da kar najbolje izkoristite jesensko-zimske nakupe. Tako bo tanjša obleka, ki jo nosite zdaj, videti zelo drugačna od večplastnega zimskega videza.

Kupujte barve v jesenskih tonih

Del prehoda v novo modno sezono so tudi nove trendovske barve. Tako vaši osnovni kosi ostanejo sveži in imajo takojšen učinek na garderobo. Odlične barvne izbire, ki bodo vašim osnovnim kosom dodale svežino, so: gorčična, gozdno zelena, modra ali rdeča.

Slike je simbolična.

Vzorci, ki vas navdihujejo

Razmislite o vzorcih, ki vas navdihujejo pri oblačenju. Cvetlični vzorci s temnim ozadjem so v trendu pri ženskih oblačilih, saj temno ozadje uravnoteži ženstvenost cvetlic. Ta vrsta cvetličnega vzorca je primerna tako za poslovna oblačila kot za posebne priložnosti.

Dodajte kos v modni obliki, ki je še niste poskusili

Nove ali prenovljene silhuete pomagajo ohranjati svež videz in občutek svežine vaše garderobe. Na primer, ženske lahko razmislite o hlačah s širokimi hlačnicami. Primerne so tako za poslovne kot za posebne priložnosti.

Slike je simbolična.

Garderobne kapsule

Ne glede na to, ali začnete iz nič ali dodajate oblačila k obstoječi garderobni kapsuli, izberite oblačila, ki ustrezajo vašim vsakodnevnim stilskim potrebam. To so lahko ločene poslovne ali priložnostne garderobne kapsule ali mešanica obeh, odvisno od vašega življenjskega sloga.

Nakupujte premišljeno z namenom

Če boste upoštevali vse zgornje nasvete, boste dosegli prav to. S tem boste ustvarili garderobo, ki bo zadovoljila vaše potrebe skozi celotno jesensko-zimsko sezono.

S temi nasveti boste brez težav prešli iz poletne v jesensko garderobo ter poskrbeli za svoj stil in udobje v hladnejših mesecih.

Avtor: M.B.

Vir: stylingyou.com.au