Del doživljanja novih kultur izhaja tudi iz uživanja lokalnih specialitet. Pogosto vso pozornost usmerimo samo na hrano, kar je seveda odličen način, da se seznanimo s krajem, ki ga obiščemo, vendar ne smemo zanemariti tudi lokalnih pijač. Toliko krajev po vsem svetu se ponaša z izvrstnimi pijačami. Lahko uživamo tudi v degustiranju lokalnih piv. Zakaj ne bi načrtovali potovanja z obiskom pivovarn?

Tukaj je vodnik po najboljših krajih po vsem svetu za degustiranje lokalnih piv.

Bruges & Bruselj, Belgija

Vsak ljubitelj piva gotovo ve, da je Belgija ena najboljših lokacij na svetu za degustacijo piva. Ste vedeli, da imajo v Belgiji več kot 350 lokalnih vrst piva? To je velika raznolikost za tako majhno državo. Ko ste tam, morate poskusiti lambic pivo, ki je belgijska posebnost. Njegov okus je nekoliko kisel, vendar je lepo uravnotežen s sadnim okusom. Je resnično edinstven in zelo okusen. Pivovarne, ki bi jih morali obiskati so: Brugs Beertje, De Halve Maan in De Gouden Boom Brewery.

Dublin, Irska

Guinnessovo pivo vsi povezujemo z Dublinom, saj je tam njegov izvor. Tudi če se vam zdi, da vam Guinness ni všeč, ga poskusite, ko boste dejansko v Dublinu. Skrivnost je v prelivanju. Poleg tega je Guinness, ki ga dejansko proizvajajo v Dublinu, zelo poseben, kar boste odkrili sami, če obiščete Guinnessovo pivovarno. Če še vedno iščete kaj novega, lahko poskusite obiskati pube: O’Donoghue’s, Doheny & Nesbitt ali Brazen Head. Ljubitelji domačega piva pa ne smete zamuditi obiska pivovarne Galway Bay.

München & Berlin, Nemčija

Ko pomislimo na pivo in Nemčijo, si vsi pričaramo podobe Oktoberfesta. Vendar je v teh krajih še veliko več kulture piva. Po celotni Bavarski in v Münchnu vas čakajo čudoviti pivski vrtovi. To so fantastične lokacije za počitek, uživanje ob pivu (ali dveh… ali več…) s prijatelji in zabava. Obiščite najstarejši pivski vrt Augustiner Keller v Münchnu. Ne smete zamuditi tudi obiska pivovarn Löwenbräu, Augustinerbräu in Hofbräuhaus.

Kopenhagen, Danska

Če poznate le Carlsberg ali Tuborg, ko pomislite na dansko pivo, potem je čas, da se odpravite na pot in raziščete njihova lokalna piva. Danska se dejansko ponaša z največ mikro pivovarnami v vsej Evropi. Priporočamo obisk barov in pivovarn: Nørrebro, Bryghus, Brewpub in Mikkeller. Carlsberg je odprl tudi pivovarno Jacobsen, ki prikazuje edinstveno dansko kulturo piva, na katero so Danci tako ponosni.


Portland, Oregon

Portland je znan po mnogih stvareh: hipsterjih, recikliranju, odlični kulinariki, kavi in presenetljivo odličnem domačem pivu. Ob toliko hipsterjih je očitno domače pivo neizogibno, a na srečo tudi dobro. Najdete lahko celo lokalne kitajske restavracije, ki proizvajajo svoje lastno pivo – tako priljubljena je izdelava domačega piva pri njih.

 

Denver, Kolorado

Denver je fantastično mesto za obisk, še posebej, če ste ljubitelji piva. Izbirali boste lahko med več kot 150 pivovarnami. Nekatere med njimi, ki jih nikakor ne smete izpustiti, so: Great Divie Brewing Co., Wynkoop Brewing Co. in Breckenridge. Degustirajte pijače in ugotovite, katere so vam najbolj všeč. Seveda lahko obiščete tudi pivovarno Coors, ki je poznana kot največja pivovarna na svetu na eni lokaciji. Kolorado je kot država znana po številnih domačih pivovarnah, zato je resnično zatočišče za vse ljubitelje piva.

 

Avtor: M.B.

Vir: Oceandraw.com