Andrew Kwon, korejsko-ameriški modni oblikovalec, je pri rosnih 25 letih lansiral svojo prvo kolekcijo poročnih oblek, ki jo je poimenoval “Reminiscence”. Gre za linijo ženstvenih in modernih poročnih oblek, ki jih je posvetil pandemičnim nevestam.

Od študenta arhitekture do modnega oblikovalca

Presenetljivo je, da Kwon svojega študija ni prvotno namenil modi. “Kot novinec sem študiral arhitekturo in notranje oblikovanje, tako mi je bilo zanimivo, kako so zgradbe videti. Všeč mi je bila fasada – obožujem lepe stvari,” pravi Kwon. Toda kmalu je spoznal, da se v tehničnem ustvarjanju ne znajde najbolje. Soočil se je z realnostjo in preusmeril smer študija na modno področje. Podpora njegovih najpomembnejših ljudi v življenju mu je dala zaupanje, da je nadaljeval to pot.

Očitno se je njegova odločitev obrestovala. “Začel sem poslušati ljudi, ki so mi govorili, kako neverjeten je moj dizajn,” se spominja Kwon. “Na modo gledam kot na način, da si posameznik ustvari samozavest. Gre za uresničitev sanj in domišljije.” Kwon je inspiracijo dobil pri svoji mami, ki si je s pomočjo mode dvignila samozavest ob različnih življenjskih preizkušnjah. “In to želim ustvariti za ženske. Sedaj.”

Njegovo modno oblikovanje

“Želim preseliti meje modnega dizajna na sodobno praktičnost.” Kwon pojasnjuje svoj cilj modnega oblikovanja, kjer kombinira zapletene okraske, modne oblike in razkošen občutek skrbno izbranih tkanin. Kwonova otvoritvena zbirka odraža tudi njegovo vzgojo iz rojstnega mesteca v Koloradu, saj si želi izbran nabor kosov nameniti tistim nevestam, katerih edini dogodek na rdeči preprogi v življenju je morda le njihov poročni dan. “Tako ima lahko vsako dekle tisti prefinjen trenutek v življenju – povezovanje eteričnega z vsakdanjim, še posebej v času te pandemije.”

Kolekcija poročnih oblek “Reminiscence”

Zakaj je poročno kolekcijo oblek poimenoval”Reminiscence”? Kwon pove, da ime predstavlja vse spomine, ki so povezani s tem, kako je ustvarjal in risal dizajne, delal zapiske iz preteklih dveh zbirk, povezoval njegovo ljubezen do grške mitologije, čustveno in dramatično glasbo, ki jo ima rad v ozadju, ko ustvarja, ter vizualno osupljive trenutke, ki se mu naključno pojavijo v mislih.

Njegova kolekcija poročnih oblek je ženstveno nežna, vendar z odtenki super ženske. Pričakujete lahko vrsto različnih modelov oblek, ki izražajo Kwonovo razumevanje neveste: mehko bogastvo v elegantno izbranem tilu in nežne cvetlične okraske. Spogledljiva privlačnost v izjemno poudarjenih linijah ozkih pasov in premišljeno postavljenih čipkastih materialih. Dramatična zaustavitev v senzacionalnem in kroji oblek, ki bodo hitro postali Kwonova klasika. Kolekcija ne sledi priljubljenemu trendu poudarjanja ženskega telesa do skrajnosti, temveč izboljšuje prefinjen ženski čar s premišljeno uporabo dodatkov. “Ne želim biti preveč eksperimentalen. Želim si, da se neveste počutijo privlačne, a hkrati prijetno,” poudari Kwon.

Poročna kolekcija oblek “Reminiscence” ima cenovni razpon od 5000 do 10.000 USD.

Več kot le poročne obleke

Kwon ima v začetku svoje kariere velike načrte za prihodnost in poročne obleke niso edini projekt na njegovi mizi. Svoje pripravništvo je opravljal pri Marchesi in Veri Wang, zato je razkošen dizajn globoko vklesan v njegov DNK in se navdušuje nad oblekami, ki so vredne rdeče preproge. Upa tudi, da bo nekega dne imel linijo oblek, ki bo ženskam dala vsak dan priložnost, da se oblečejo v njegove čudovite in bujne kose po dostopnih cenah.

Avtor: M.B.

Vir: forbes.com