Pri Spot the watch so med najbolj prestižnimi urami izbrali 4 top modele mehanskih ročnih ur za moške. V čem so te ure tako posebne, da so vredne več kot milijon dolarjev? Oglejte si v nadaljevanju.

1. Roger Dubuis Excalibur Quatuor

Roger Dubuis Excalibur Quatuor že po svoji zunanjosti uteleša eleganco in najprestižnejši razred. Ta ura je izdelana v več tisoč delovnih urah, kar jo odlikuje v natančnosti do vsake malenkosti. Ponaša se z 40 ur rezerve moči, ki je impresivna stopnja za tovrstne ure.

Urna kazalca sta narejena iz 18-karatnega belega zlata in prikazujeta čas na rdeči skeletni številčnici. Ohišje 48 mm je izdelano iz črnega karbona, za maksimalno vzdržljivost in zaščito naložbe. Z mehkim usnjenim pasom Barénia je zelo udobna za nošenje.

Štiri vzmetne tehtnice se prilagajajo vsakemu vašemu gibu, kar zagotavlja natančnost ure. Roger Dubius se osredotoča na slog, udobje in učinkovitost v vsakem milimetru te ure.

Prednosti:
• izdelana iz izjemno udobnega usnja,
• neverjetno umetniški slog,
• 18-karatni kazalci z rdečo skeletno številčnico,
• štiri vzmetne tehtnice za natančnost.

Zakaj so jo izbrali?

Ura Roger Dubuis Excaliber Quatuor je odraz tistega, kar bi morala imeti ura, vredna milijon dolarjev. Od razkošnosti belega zlata do udobja usnja in lahkega karbona, kar jo naredi zares edinstveno.

2. Hybris Mechanica Grande Sonnerie

Hybris Mechanica Grande Sonnerie je še ena visokokakovostna ura z večmilijonsko ceno. Ta ura s turbilonom uporablja udoben usnjen pas, ki se prilega vašemu zapestju, ne da bi pri tem povzročala ščipanje ali nelagodje. Zapletena oblika je sestavljena iz več kot 1000 delov, zaradi česar je ena najbolj zapletenih ur na svetu.

Morda je najbolj opazna lastnost te ure zvonec, ki zvoni ob uri. V vmesniku ure lahko vidite na uro, datum in celo koledar za dan v tednu. Tako zgornji kot spodnji zaslon imata edinstven prikaz.

Ura je na voljo skupaj s sefom, zavarovanim s kodo, tako da je vaša naložba varno spravljena. Ta ura, ki stane več kot 1,5 milijona dolarjev, vsekakor postavlja standard za visokokakovostne ure. 12-urna rezerva časa je tudi dovolj za impresivno uro.

Prednosti:
• leteči turbilon z usnjenim paščkom,
• vključuje kodirano varnostno škatlo,
• več kot 1000 ročno izdelanih delov.

Zakaj so jo izbrali?

Največji plus si je Hybris Mechanica Grande Sonnerie prislužila, ker vrača dobro iskani občutek vintage ur izpred mnogih desetletij.

3. Greubel Forsey Art Piece 1

Ura Greubel Forsey Art Piece 1 je ročno izdelana v podjetju, ki verjame v vrednost umetnosti znotraj ure. To je morda ena najdražjih ur na svetu, vendar odraža nekaj, kar bi videli v muzeju umetnosti.

Pokukajte skozi mikroskopski komplet in si oglejte vsako njeno podrobnost. Ker je narejena kot ura s turbilonom, boste lahko natančno vzdrževali čas ves dan (in mesec).

Prednosti:
• zasnovana kot umetniško delo,
• neverjetno elegantna in hkrati učinkovita,
• vse njene podrobnosti so pod mikroskopom občudovanja vredne.

Zakaj so jo izbrali?

Ura Greubel Forsey Art Piece 1 je dejansko umetniško delo, postavljeno na razstavi te ure.

4. Franck Muller Aeternitas Mega

Franck Muller Aeternitas Mega je še en primer umetniškega dela v obliki ure, vredne milijon dolarjev. Čeprav vam pomagala zlahka določiti čas, ga boste prav tako želeli videti iz neverjetnih podrobnosti.

Aeternitas se nanaša na latinsko besedo, ki pomeni večnost. Podjetje je tako ime izbralo, ker je želelo poudariti zanesljivost modela ure in tudi simbol časa. Zaradi več kot 1400 gibljivih delov je to tudi ena izmed najbolj zapletenih ur.

Prednosti:
• neverjeten umetniški kos in ročno izdelani detajli,
• bolj zapleteno uro težko najdete,
• vsi deli ure so proizvedeni znotraj ene stavbe.

Zakaj so jo izbrali?

Ura je umetniško delo, ki sama pojasni, zakaj bi ljudje plačali tako visoko ceno. To je več kot le ura, je ganljivo umetniško delo.

 

Avtor: M.B.

Vir: spotthewatch.com