Se še spomnite revolucionarnih telefonov na preklop, ki so nas navduševali več kot desetletje nazaj? Ti so izpadli iz uporabe, ko je prihod pametnega telefona spremenil njihovo obliko. Odlikovali so jih natančni detajli, uporaba materialov in pomemben logotip. Praktičnost tega nostalgičnega dizajna se zadnja leta vrača, saj se vsi veliki proizvajalci pametnih telefonov ukvarjajo z inovacijami zložljivih zaslonov na dotik.

Prvi Samsung Galaxy Fold je prišel v začetku leta 2019, nato pa mu je sledil še tekmec Huawei Mate X, oba pa nista povsem zaživela pri uporabnikih.

Nova Galaxy Z Fold3 in Galaxy Z Flip3

Na trg sta prišla nova modela preklopnih telefonov Samsung Galaxy Z Fold3 in Galaxy Z Flip3. Žepna pametna telefona z zložljivima zaslonoma na dotik, ki lahko spremenita vaše dosedanje navade uporabe pametnega telefona.

Inovatorji Samsunga so poiskali navdih v retro nostalgiji in razvili dva sodobna telefona, ki učinkovito zadovoljujeta vsestranske želje po popolni multimedijski izkušnji. Modela Samsung Galaxy Z Fold3 in Galaxy Z Flip spominjata na tistega iz starih časov. Oba modela sta dosegla pravi kompromis med željo po velikem zaslonu in praktičnostjo.

Medtem ko nekateri tekmeci ovijajo zaslon po zunanji strani telefona, Samsung ohranja svojo vodilno napravo kot običajno knjižno podobo, ki se odpira in razkriva najbolj impresiven zaslon. To sicer ni najlažji telefon in tudi velik zaslon zahteva večjo porabo baterije, vendar se lahko način uporabe telefona bistveno spremeni.

Testirana za dobrih 200.000 pregibov

Obe napravi imata zaslone, narejene iz najnovejše različice Corning stekla Gorilla Glass, skoraj čudežnega materiala, ki se nahaja na neštetih pametnih napravah po vsem svetu. Novi mehanizmi tečajev so bili testirani za dobrih 200.000 pregibov.

Oba pametna telefona serije Z imata zunanji zaslon za prikaz obvestil, časa in drugih podatkov, zato obstaja možnost, da boste telefon manj odpirali.

Delitev zaslona za hitrejša opravila

Čeprav vse aplikacije ne bodo najbolje izkoristile dodanega območja prikaza, pa lahko zaslon razdelite na bolj inovativen način. V vsaki napravi lahko uporabljate pisalo S Pen, ki vam bo še olajšalo ilustracije in predstavitve. Na voljo je do 512 GB notranjega pomnilnika in pet kamer za izjemno fotografijo ali videoposnetke.

Samsung je vključil tudi svojo tehnologijo Wireless PowerShare za delitev odvečne obremenitve na druge naprave Samsung, kar bo najbolj uporabno pri uri Galaxy Watch ali z brezžičnimi slušalkami.

Se “prevelike” mobilne naprave poslavljajo

Morda so ravno ti najnovejši telefoni Samsung serije Z prvi korak k zmanjšanju velikosti mobilnih naprav. Če si želite svoje premoženje v mobilni napravi, v veliko bolj kompaktnem paketu, so zložljivi zasloni pravi korak v prihodnost.

Bomo videli, če se bo tudi največji igralec na mobilnem trgu odločil slediti temu trendu. To bo tudi ključno za dokončno odločitev ali so fleksibilni zasloni resnično prihodnost mobilnih telefonov.

 

Avtor: M.B.

Vir: wallpaper.com, YouTube