Podjetnik, sanjski poklic? Ali to drži, lahko zdaj preizkusite kar na svojem mobilnem telefonu.

Z aplikacijo FirmaBoss, ki je na voljo za andorid in IOS naprave, zlahka vodite namišljeno podjetje. In kaj kot podjetnik počnete?

  • Sprejemate odločitve,
  • pregledujete bilance,
  • se razburjate nad preveč plačanimi davki,
  • se ukvarjate z dobavitelji, ki zamujajo,
  • in kupci, ki pozabijo plačati,
  • pa tudi s preveč milijoni na računu – a le, če boste kot virtualni podjetnik sprejemali prave odločitve!

Najprej namizna igra, zdaj še aplikacija

Zabavno in poučno aplikacijo sta razvila brata Aleš in Blaž Lisac, in sicer na osnovi namizne igre FirmaKids. Gre za namizno igro, podobno monopoliju, razlika je v tem, da pri tej igri vodite podjetje in sprejemate odločitve, kot jih sprejemajo podjetniki. Aleš Lisac pravi, da lahko z igranjem take igre z otroki preživljamo čas kvalitetno ter se ob tem še vsi skupaj kaj naučimo in to na zabaven način; s premikanjem figuric in metanjem kocke – čeprav je večina uspeha podjetnika posledica pametnih odločitev vodstva, pa po besedah Lisca ne smemo zanikati, da je nekaj odvisno tudi od sreče.

Klasično igro že zdaj veliko uporabljajo v slovenskih šolah; predvsem v različnih podjetniških krožkih – mladim je namreč učenje veliko bolj zanimivo, če jim ni treba zgolj poslušati, ampak lahko tudi aktivno sodelujejo, učitelji pa na koncu pokomentirajo dosežene rezultate.

Zdaj je na voljo še elektronska verzija igre, aplikacija FirmaBoss, ki jo lahko preizkusite na svojem telefonu.

firmaboss
FirmaBoss- postanite virtualni podjetnik!

Avtorji želijo na ta način mladim pokazati, kako deluje podjetje. Igra je namenjena vsem;  otrokom, pa tudi odraslim, ki se v šolah o podjetništvu in bilancah niso učili, pa bi o tem radi izvedeli kaj več.

In kako postati virtualni podjetnik?

Brezplačno je aplikacija za IOS uporabnike na voljo v App Store.

Aplikacijo si lahko uporabniki androidov brezplačno naložite v trgovini Google play.