Si sploh še predstavljate življenje brez pametnega telefona? Verjetno ne. Za vas smo izbrskali nekaj novosti, ki jih letos za svoje uporabnike pripravljajo največji igralci na trgu.

 

Najprej prihaja novi Samsung Galaxy S9

Samsung naslednika priljubljenega modela S8 predstavlja že zdaj, med dogodkom Mobile World Congress v Barceloni, na prodaj pa bo marca. Pričakovanja so velika, Samsung je že pred časom objavil 4 videoposnetke, ki ponujajo nekaj informacij o novi igrački, ki naj bi konkurirala Applovemu iPhoneX. Na voljo bosta 2 različici pametnega telefona; manjši Galaxy S9 in večji Galaxy S9+.

Težko pričakovani telefon bo omogočal počasno snemanje s fotoaparatom nove generacije – na sekundo naj bi zajel 480 sličic, odpiranje zaslonke bo omogočalo zajem visokokakovostnih videoposnetkov tudi ponoči.

LG

Na seznamu najbolj prodajanih telefonov v Sloveniji so tudi mobilniki LG. Podjetje je sprva napovedovalo, da bodo naslednika G6 predstavili januarja, a so načrtovani model opustili in z njegovo izdelavo začeli povsem od začetka, tako da ga lahko pričakujemo marca ali aprila. Naj bi pa novi mobilnik, kot eden prvih telefonov, imel procesor Qualcomm Snapdragon 845. LG pa menda razmišlja o povsem novem imenu dosedanje linije G, tako da se verjetno ne bo imenoval G7.

Lani je LG predstavil svoj vodilni telefon LG V30+, naslednik morda prihaja jeseni, ni pa nujno, saj obstaja možnost, da nov model ne bo več prihajal na trg prav vsako leto.

 

Huawei P20

Huawei očitno namerava  s svojim najnovejšim mobilnikom, ki bo na trgu marca,  postaviti nove standarde. P20 naj bi bil namreč opremljen z dvema fotoaparatoma skupne ločljivosti 40 milijonov slikovnih točk, sprednja kamera pa naj bi imela ločljivost 24 milijonov slikovnih točk. Poleg tega poznavalci napovedujejo še 3D prepoznavanje obraza.

 

Novi iPhone na tržišču oktobra

Apple svoj najbolj težko pričakovan izdelek napoveduje jeseni. Imenoval se bo iPhone 11? XS? X Plus? Kakorkoli že, v vsakem primeru bo šlo za telefon, ki bo med navdušenci sprožil evforijo, saj bo Apple zagotovo predstavil najboljši telefon doslej. Izboljšave pa naj bi šle tudi v smeri bolj zmogljive baterije in hitrejšega polnjenja.