Nvidia je podjetje, ki slovi po izdelavi zelo zmogljivih grafičnih karticah.
Da so računalniki in tudi prenosniki tako močni, da lahko na njih igramo najsodobnejše igre, gre zahvala ravno temu podjetju. Sedaj pa so si v podjetju zadali nov cilj, izdelati prenosni računalnik, ki bo lažji in enostavnejši za prenašanje.
nvidia1
Vir: images.nvidia.com
Napovedali so novo pobudo pri oblikovanju in spremembi blagovne znamke, ki bo slišala na “Max-Q”. Podobno je naredilo tudi podjetje Intel, ko je znamko poimenoval “Ultrabook” in se s to potezo postavil v boj z MacBook Air. Kakorkoli Nvidia upa, da bodo naredili prenosnike, tanjše lažje in tišje kot so običajno.
Oblikovalci v podjetju Nvidia so postavili zelo visoke kriterije in sicer, da debelina ne bo presegala 18mm. Za primerjavo Apple MacBook Air meri nekaj več kot 17mm kadar je zaprt.
nvidia2
Vir: images.nvidia.com
Takšen izziv ni enostaven, saj potrebujejo nove igre zelo zahtevne kartice in procesorje, ki pa trenutno še niso tako majhni, da bi bili lahko vgrajeni v samo 18mm debelo ohišje.
Za kaj je vredno kupiti prenosnik je razložil CEO v podjetju Jensen Huang. Max-Q prenosnik ponuja 60% večjo zmogljivost kot Sony PlayStation 4 Pro. Zveni veliko, vendar je potrebno omeniti, da je PS4 Pro cenejši vsaj 1600$.
nvidia
Vir: images.nvidia.com
V vsakem primeru, je družba napovedala tudi tehnologijo, imenovano “WhisperMode” za pomoč pri vsem tem. Enostavno povedano bo ta tehnologija spreminjala hitrost prikaza sličici v določenem delu igre, glede na število dogajanj v sami igri tisti trenutek. Ko bo aktivnosti manj, se bodo sličice upočasnile in posledično se bo varčevalo z energijo baterije.
Toda te naprave morajo biti malo dovolj močne, da se ne začnejo pregrevati zato v podjetju Nvidia vlagajo vse napore ravno v ta razvoj. Dovolj hitro in močno v tankem in lahkem ohišju, ki se ne bo pregrevalo. Misija nemogoče ali pač ne, kmalu bo jasno.
Nvidia prvi Max-Q prenosniki bodo prispeli 27. junija.
Radi igrate igrice? Sporočite nam spodaj v komentar.