Apple razvija napravo z 20-inčnim zložljivim zaslonom

Trend v mobilni telefoniji gre v smeri zložljivih pametnih telefonov. Apple pa naj bi predstavitev svojega zložljivega iPhona prestavil na kasnejši čas. Za to naj bi imeli dober razlog.

Zložljiv telefon ali zložljiv prenosni računalnik?

Apple naj bi razvijal napravo z 20-inčnim zložljivim zaslonom. Pisec Mark Gurman, ki podrobno spremlja delovanje podjetja Apple, jo opisuje kot nekakšen hibrid med tabličnim računalnikom iPad in prenosnim računalnikom MacBook.

Apple, ki je sprva napovedal lansiranje zložljivega iPhona leta 2023, naj bi sedaj svoje plane prestavil. Dejansko naj bi raziskoval možnost razvoja zložljive naprave z velikim zložljivim zaslonom.

Gurman trdi, da bo naprava vsebovala zaslon z dvojnim zaslonom, brez fizične tipkovnice. Premikanje in tipkanje po napravi naj bi v celoti bilo zasnovano na zaslonu na dotik. Kot možen datum izdaje Gurman navaja leto 2026. Takrat se pričakuje, da bo Apple na trg poslal tudi lasten avtomobil.

Nova kategorija pametnih naprav?

Ta naprava bi lahko ustvarila povsem novo kategorijo za Apple, saj bi dobili izdelek z dvojno rabo: prenosnik s tipkovnico polne velikosti, ko je zložen, in za uporabo kot monitor, ko ni zložen in se uporablja z zunanjo tipkovnico.

Dejansko je podrobnosti o tej napravi malo, vendar se sliši kot neverjetno zanimiv izdelek – ne glede na to, kakšna bo na koncu njegova oblika.

Lenovo je že naredil podoben izdelek, in sicer ThinkPad X1 Fold s 13” zaslonom, ki se na sredini prepogne in postane prenosnik z zaslonom na dotik. Vendar pa ocene izdelka kažejo, da Lenovo še ni uspel izpopolniti tehnologije.

Kaže, da ima Apple s potencialno izdajo za leto 2026 še kar nekaj časa, da tehnologijo izpopolni in uresniči potencialni prihod zložljive naprave.

 

Avtor: M.B.

Vir: YouTubetheverge.com, 9to5mac.com