Ženske obožujejo družabna omrežja in del teh so postale tudi fotografije, ki jim pravimo »selfie« ali »sebek«. Selfie je fotografija, ki jo narediš sam s pomočjo fotoaparata ali pa mobilnega telefona.selfie
Gre za fenomen, ki se je razvil z razcvetom socialnega omrežja, zato danes najdemo selfije praktično povsod, od Facebooka do Instagrama in Tumblrja. Najbolj znan selfie je posnel Bradley Cooper na letošnjih oskarjih, na pobudo voditeljice Ellen DeGeneres. Selfie je kot nekakšen prvi vtis, zato je tukaj nekaj nasvetov, da boste postale prave profesionalke.
1. Poiščite naravno svetlobo
Za dober selfie mora biti tudi prava svetloba, najboljša je vsekakor naravna. Stopite pred okno, tako da ga gledate in poiščite najlepšo luč, v kateri boste kar zasijale.
selfie-1
Vir: Instagram
2. Poiščite svoj najboljši kot
Naš obraz ni simetričen, tako da ima vsaka od nas “lepšo” stran obraza. Poiščite torej kot, ki vam je najbolj všeč. Igrajte se s svojim obrazom, mimiko in vzemite si čas, da ugotovite kakšen kot vam najbolj ustreza in seveda v kakšni pozi ste dejansko najlepše.
selfie-2
Vir: Instagram
3. Igrajte se z preurejanjem slik
Instagram ima že sam nekaj funkcij za preurejanje fotografij, poigrajte se in poiščite tisto, ki vam je najbolj všeč. Priporočam vam tudi ostale programe, ki jih lahko naložite na svoj mobilni telefon, kot so: PixlrExpress, InstaEditor, VSCOcam in Mill Colour.
selfie-3
Vir: Instagram
4. Slikajte se od zgoraj
Nihče od nas ne želi, da bi na sliki zagledal podbradka, zato vam svetujem slednje: med slikanjem dvignite roko malo nad nosom, ne previsoko in ne prenizko.
selfie-4
Vir: Instagram
5. Pokažite svojo osebnost skozi selfie
Zabavajte se, pačite se, saj selfie ni slika za osebni dokument. Se rade smejite? Poslikajte se z največjim nasmehom, naj se že iz slike občuti kakšno osebnost imate.
selfie-5
Vir: Instagram
 Imate tudi vi kakšen trik kako najboljše narediti selfie. Zapišite v komentar spodaj.