Brez tipk, gumbov, celozaslonski OLED, trije različni modeli in brezžično polnenje baterije.
Apple z novim modelom cilja res visoko. Leto 2017 bo zabeleženo kot 10. obletnica iPhona. Apple naj bi testiral kar 10 različnih prototipov, zato ne moremo dokončno napovedati, s čem točno nas bo Apple presenetil.
dizajn
touchstudio.si
Apple ni dosti delal na velikosti zaslonov od iPhone 6, zato se pričakuje ukrivljen AMOLED zaslon, ki naj bi bil eden od desetih prototipov, o katerih Apple razmišlja. AMOLED je tehnologija, ki zagotavlja odličen kontrast in živahne barve, katero primarno uporablja Samsung. Sharp se pogaja za proizvodnjo OLED zaslonov za iPhone, zato lahko pri iPhone 8 pričakujemo OLED zaslon.
  • Veliko spremembo pa naj bi predstavljal gumb za domov (home button), katerega naj bi končno odstranili in vgradili Touch ID.
  • Veličastna pričakovana sprememba bi se lahko zgodila tudi pri materialu, iz katerega je iPhone sestavljen. Vse kaže na to, da bosta telefona iPhone 8 in iPhone 8 plus imela drugačna zakrivljena ozadja; prvi iz aluminija, drugi steklenega.
  • Kakšna točno bo velikost baterije še ni točno znano, ampak je velika verjetnost, da bo Apple končno nadgradil na brezžično polnjenje, ki bo delalo celo na razdalji 45cmm, brez kakršnegakoli kontakta med napravo in virom energije.
  • Analitik Ming-Chi Kuo napoveduje 4,7-palčni model z eno kamero in 5,5-palčni model s kamero z dvojno lečo. Prepričan je, da bodo prihodnji modeli imeli optični stabilizator slike (OIS) tako za širokokotne, kot tudi telefoto objektive.

    apple
    9to5mac.com
Kdaj ga lahko pričakujemo? Najverjetneje v začetku Septembra 2017. Kdaj pa lahko pričakujemo dolge čakalne vrste pred prodajalnami? Že v sredini Septembra 2017.
In verjetno vas zanima koliko bo treba odšteti za nov Iphone 8? “Izdaja iPhone 8 ob 10. obletnici naj bi stala več kot 1.000$, upoštevajoč res vse pričakovane funkcije in komponente, vključno z virtualnim gumbom za domov, AR zmogljivosti, z OLED zaslonom in veliko nadgradnjo spomina,” kot poroča Fast Company.
Poglejte si “teaser” video za eno različico Iphone 8 dizajna.