Prednovoletni čas je čudovit, ne glede na to, ali gre za odlično hrano, lepo zapakirana darila ali druženje z družino in prijetno praznovanje z najdražjimi. Vendar pa predpraznični čas občasno začutimo tudi kot stresen z običajnimi dogodki, kot so nakupovanje daril, priprava božične večerje ali organizacija zabave.

Kako lahko premagamo te izzive? Verjeli ali ne, dedek Mraz ni edini, ki lahko pričara nekaj čarovnije in reši veliko teh težav. S pomočjo pametne tehnologije lahko tudi nekatere najzahtevnejše praznične frustracije postanejo preteklost. Od povezljivosti 5G do pametnih pečic.

Tukaj je nekaj predlogov, katera tehnologija pomaga izboljšati praznično vzdušje:

5G za povezovanje z družino

Fizično druženje z družino za božič ali novo leto ni več tako samoumevno, kot je bilo včasih. Tehnologija pa nam nudi dostopno možnost, da ostanemo v stiku, bodisi posamezno ali v skupinah preko FaceTime, sporočil ali klicev.

Še več, s storitvami 5G, ki so na voljo v več kot 60 državah po vsem svetu, povezljivost nudi enostaven, hiter in zanesljiv način, da ostanete povezani v prazničnem času. Z nižjo zakasnitvijo, povečano zmogljivostjo in povečanimi hitrostmi prenosa vam 5G omogoči komunikacijo z najdražjimi iz več naprav in lokacij po vsem svetu. Tako ostanete v stiku, kjer koli že ste.

Pametne naprave za praznično kuhanje

Nekateri prisegajo, da je glavni dogodek praznikov veličastno kosilo ali večerja. Čeprav takrat pričakujemo okusne in čudovite pojedine, so te lahko vir močnega stresa za tiste, ki so zadolženi za pripravo.

S pomočjo pametnih kuhalnih naprav pa se božični ali novoletni kuharji nekoliko razbremenijo. Pametne pečice omogočajo prilagajanje temperature prečenja, spremljanje pečenja na daljavo in upravljanje pečice prek glasovnega upravljanja, vse iz vaše mobilne aplikacije. To pomeni, da lahko spremljate pečenje med obiskom trgovin ali odvijanjem daril z družino – ne da bi morali biti fizično prisotni v kuhinji.

Mobilne denarnice za pomoč pri nakupovanju

Spletno nakupovanje je zagotovo zmanjšalo potrebo po obisku trgovin. Obstajajo pa tisti, ki se radi odpravijo v mesto na lov za darili. Vendar nositi velike količine kartic, ko kupujete darila v zadnjem trenutku, ni le težava, temveč tudi povsem nepraktično.

Z mobilno denarnico lahko varno digitalno shranite kredite kartice na enem mestu v svoji napravi. Tako vam ni potrebno skrbeti, da bi pri nakupovanju izgubili katero od kartic. Še več, lahko uživate tudi v brezstičnih plačilih in podatkih o transakcijah, ki se samodejno posodabljajo – kar omogoča brezhibno in varno nakupovalno izkušnjo za predpraznični čas.

Pametne ure, da ostanete aktivni

Pametne ure vam pomagajo, da ostanete aktivni v prazničnem času, tako da v realnem času spremljajo vaše korake, srčni utrip in gibanje. Zdaj, ko jih večina ima najnovejšo tehnologijo eSIM, jih lahko tudi povežete s svojim priljubljenim operaterjem. Prav tako vam lahko pošljejo obvestilo, ko morate več telovaditi ali če telovadite preveč, kar vam omogoča spremljanje telesne aktivnosti med prazniki. Pomaga pa vam izpolniti tudi novoletne zaobljube v novem letu.

Nastavite razpoloženje s praznično razsvetljavo

Velik del vsakega praznovanja je osvetlitev. Znano je, da se pri zatemnjenih lučeh bolj sprostimo in lahko bolj uživamo. Zato bo osvetlitev za vašo novoletno zabavo pomembna za splošno vzdušje povabljenih. Razmislite o nakupu barvite pametne razsvetljave. Večina pametnih osvetlitev vam omogoča, da jih upravljate s pametnim telefonom in izbirate med množico različnih barv, kar vam resnično pomaga ustvariti posebno vzdušje.

Prazniki ob zvokih najljubše glasbe

Glasba je tudi pomemben del najdaljše noči v letu. Če nimate zvočnikov, ki bi predvajali vašo glasbo ali zlahka sledili vašim zahtevam, kaj je potem smisel zabave?

Poskrbite za zvočnike, ki podpirajo Bluetooth. Večina teh zvočnikov ponuja resnično visokokakovosten zvok preko 360-stopinsjkega poslušanja in akustike celotnega prostora. Z njimi se lahko povežete prek vira za predvajanje glasbe ali glasbenih knjižnic, kot so Pandora, Spotfy, YouTube. Tako boste zagotovo poslušali zvoke, ki bodo navdušili in poskrbeli za zabavo do jutranjih ur.

Začetek večera s kozarcem okusnega vina

Silvestrovanje je znano tudi po pitju alkoholnih pijač. Če želite na silvestrovo piti vino, je prav, da ga pijete pravilno. Tu pridejo na vrsto pametni vinski izdelki. Ti vam omogočajo, da storite vse, od hitrega prezračevanja rdečega vina do hlajenja steklenice belega, ki ste jo vzeli zadnji trenutek, in celo prepoznavanje določene steklenice, iz katere pijete. Pametni vinski izdelki so zagotovo prava izbira, če iščete nekoliko bolj prefinjeno silvestrsko okušanje.

Postrezite s koktajli

Ena od prednosti odhoda v bar na silvestrovo je, da lahko naročite svoje najljubše koktajle, ki jih preprosto ne znate pripraviti sami. Če pa ne želite iti ven, a vseeno želite uživati v svojih najljubših alkoholnih zvarkih, se boste odlično znašli s pametnim pripomočkom za mešanje koktajlov.

Da, dejansko obstaja in vam bo vedno pomagal ustvariti neverjetno visokokakovostne koktajle. Preprosto postavite kozarec na določeno tehtnico in točite prvo sestavino, dokler vam pametni telefon ne sporoči, da prenehate. Nato preklopite na sestavino številka dve in ponovite. To počnete, dokler vam telefon ne sporoči, da je koktajl končan. In potem uživajte.

Pametni pripomoček za mešanje koktajlov je preprost, enostaven in zabaven, zato ga boste na novoletno noč postavili na najbolj priljubljeno mesto.

Pridite varno domov in ne vozite pod vplivom alkohola

Žalostno je dejstvo, da je na cestah 1. januar najbolj smrtonosen dan v letu. Nedvomno je razlog preveč vinjenih ljudi na cestah. Zato še posebej na silvestrovo poskrbite za varno vožnjo. Resnično nočete poškodovati sebe ali koga drugega z vožnjo v pijanem stanju. To bi bil absolutno najslabši začetek celega novega leta.

Kljub temu, če greste ven in pijete, se znajdete v položaju, ko niste prepričani, ali ste dovolj trezni, da se odpeljete domov. Priročno bo, da imate s seboj pametni alkotest.

Dovolj majhen, da ga nosite v torbici ali žepu, in zmogljiv, da bo izmeril vašo raven alkohola v krvi (ki mora biti nižja od 0,08 %, če želite voziti zakonito). Rezultati se nato prikažejo v vašem pametnem telefonu. Če pihate 1,05, veste, da boste morali prenočiti pri prijateljih, če pihate 0,09 %, veste, da morate še malo počakati, preden sedete za volan. Kakor koli že, bistveno je, da boste varni vi in ostali.

Avtor: M.B.

Vir: ideaing.com; dis-blog.thalesgroup.com