1. Na telefon boste lahko shranili več fotografij in video posnetkov
Apple je spremenil format stiskanja v iOS 11, ki vam bo omogočil, da shranite več fotografij in video posnetkov na telefon. Apple pravi, da se bo lahko shranilo dvakrat toliko posnetkov, kot se jih je na iOS10.
2. App Store je dobil prepotrebno lepotno operacijo.
Ne le, da je App Store videti čistejši, z boljšim in drznejšim besedilom, spremenili so tudi postavitev ikon.
In ko govorimo o igrah, je Apple končno posvetlil celoten jeziček App Store za igre, zaradi česar je nove igre veliko lažje najti.

App_store

3. Aplikacija za sporočila ima novo podobo

Apple je preoblikoval aplikacijo za sporočila, tako je sedaj veliko lažje brskati po različnih nalepkah in Emojisi, ki so na voljo. Dodate lahko GIF slike, vse vrste gumbov in vizualizacije na vaša sporočila.
4. Siri zveni bolj naravno in dobesedno prevaja
Apple pravi da bo Siri bolj napredna preko strojnega učenja in umetne inteligence. Tudi zvok so popravili, da deluje malo manj robotsko.
V testiranju je tudi zanimiva funkcija prevajanja za Siri, če boste izbrali določen jezik, bo Siri odgovarjala v vam želenem jeziku.
5. IPhone tipkovnica je vse pametnejša
Tipkovnica bo po novem kazala besede, ki ste jih pred kratkim uporabljali v aplikaciji za sporočila ali v Safariju. Torej, če boste iskali ime restavracije, bo eden od prvih predlogov pravo ime gostilne, če ste kdaj v preteklosti že iskali točno to restavracijo. Prav tako boste lahko uporabljali tipkovnico z eno roko. Izbrali boste funkcijo ena roka in telefon bo vse črke premaknil bližje palcem.
6. Apple vam končno omogoča upravljanje vašega Control Centera
Nadzorni center je bil morda najbolj uporabna funkcija iOS 7, ki je izšla leta 2013. Ko povlečete meni navzgor z dna zaslona, lahko dostopate do različnih bližnjic in gumbov. Štiri leta kasneje boste končno lahko izbirali, kateri bodo ti gumbi in bližnjice.

apple_center

7. Na voljo je nova funkcija, ki dejansko lahko reši življenje

Uporaba telefona med vožnjo je smrtonosni problem. Apple je dodal pametno funkcijo, ki sproži način NE MOTI in zablokira sporočila, klice in druge aplikacije, medtem ko vozite. Funkcija bo tudi sporočila vašim klicateljem in sogovornikom, da ste ravno na vožnji.
8. Vzpostavitev novega iPhone ali iPad je veliko lažje.
Če ste pravkar kupil nov iPhone ali iPad, ga lahko držite v bližini naprave, ki ima naložen iOS, in nanj se bodo čudežno uvozile vse nastavitve in iCloud Keychain gesla. Ta funkcija vam omogoča uporabljati to novo napravo veliko hitreje kot prej.
9. Oznaka za glasnost ni več na sredi zaslona
Ko spremenite glasnost na vašem iPhone ali iPadu, se je pojavil prosojen box pops up na sredini zaslona. Sedaj je ikona za glasnost manj moteča in je umaknjena s sredine zaslona.
10. Deljenje Wi-Fi gesla čisto enostavno
Kmalu ne boste več potrebovali, da shranite Wi-Fi geslo na naguban kos papirja nekam v predal. Če boste potrebovali Wi-Fi geslo za določeno omrežje, samo najdite nekoga, ki že uporablja to omrežje, in držite napravo v bližini njega, geslo se bo preneslo samodejno.