Poiščite ugodne lete, znamenitosti in spakirajte prtljago kot profesionalci

Načrtovanje popolnega potovanja je lahko kar naporno. Na srečo obstaja veliko aplikacij za načrtovanje potovanj, ki vam pomagajo pri organizaciji vašega naslednjega potovanja do najmanjših podrobnosti. Tukaj je seznam 9 najboljših aplikacij leta 2023, ki vam bodo pomagale najti ugodne lete, raziskati znamenitosti in aktivnosti ter pripraviti prtljago.

Hopper – aplikacija za napoved najnižjih cen letov in hotelov

Hopper je odlična aplikacija, ki s pomočjo lastnega algoritma poskuša napovedati gibanje cen letov in namestitev v bližnji prihodnosti. Z njeno pomočjo lahko počakate na pravi trenutek, da rezervirate let ali hotel po najnižji ceni. Aplikacija dnevno analizira milijarde cen in naj bi s 95-odstotno natančnostjo napovedala najnižjo ceno.

+ Prednost: Funkcija »Watch« vam pošilja potisna obvestila o dobrih ponudbah.

– Slabost: Nekatere dokaj velike letalske družbe niso vključene v Hopperjevo analizo.

Slika je simbolična.

Kayak – aplikacija za splošno načrtovanje potovanja

Kayak je ena izmed najboljših vsestranskih aplikacij za načrtovanje potovanj. Nemudoma preišče na več sto spletnih mestih ponudbe za lete, hotele ali najem avtomobila. Prav tako organizira vse na enem mestu in vključuje posodobljene podrobnosti o čakalnih časih na letališču, skupaj z zemljevidi letaliških terminalov. Z uporabo kamere na vašem telefonu lahko celo izmerite velikost prtljage in dobite informacije o morebitnih pristojbinah ter pravilih za ročno prtljago večine letalskih prevoznikov.

+ Prednost: Funkcija »Razišči« vam pomaga pri odločitvi o destinaciji in predlaga lokacije po vsem svetu glede na vaš želeni proračun.

– Slabost: Ne prikaže vedno vseh razpoložljivih letov na določeni relaciji, kar lahko povzroči, da zamudite najboljšo ponudbo.

Packing Pro – aplikacija za pakiranje prtljage

Packing Pro je aplikacija, ki je vredna svoje cene 2,99 USD, če vam pakiranje kovčkov ni najljubša dejavnost pred potovanjem. Aplikacija vam omogoča ustvarjanje prilagodljivih seznamov pakiranja in upošteva pomembne dejavnike, kot so trajanje potovanja, cilj, pričakovane vremenske razmere … Bogat katalog predmetov vam zagotavlja, da boste seznanjeni tudi z lokalnimi verskimi omejitvami.

+ Prednost: Impresivna skupina vzorčnih seznamov za pakiranje je dobro izhodišče, če ne želite narediti svojega.

– Slabost: Aplikacija ne omogoča nakupovanja stvari.

Slika je simbolična.

Roadtrippers – aplikacije za potovanja z avtomobilom ali avtodomom

Če vas dolge vrste na letališčih odvračajo od potovanja, potem je Roadtrippers morda prava aplikacija za vas. Ne glede na to, ali se odpravljate na avtocesto ali na off-road avanturo, vnesite začetno in ciljno točko ter pustite, da vam Roadtrippers zagotovi vmesne informacije o potovanju. Od kampov in znamenitosti do edinstvenih doživetij, ki so izven utrjenih poti. Ta aplikacija je popolni spremljevalec za načrtovanje potovanja, ne glede na to, ali se premikate z majhnim najetim avtom ali ogromnim avtodomom. Možna je tudi letna naročnina, ki odklene napredne funkcije, vključno s spremljanjem prometa v živo in različnimi slogi zemljevidov.

+ Prednost: Skriti kotički, ki jih lahko odkrijete s to aplikacijo.

– Slabost: GPS koordinacija ni tako dobra kot v aplikacijah, npr. Waze.

Skiplagged – aplikacija za iskanje ugodnih letov

Aplikacija vam omogoča prihranek znatnega zneska denarja s prikazom cen letov do povezovalnih mest, ki so včasih cenejša od neposrednih letov v določeno mesto. S pomočjo te aplikacije lahko rezervirate lete, na katerih preprosto ostanete na mestu postanka, namesto da nadaljujete s povezovalnim letom. Ko jo uporabite, porabite manj, da končate na želeni destinaciji. Skiplagged vam prav tako omogoča rezervacijo »last minute« hotelskih ponudb.

+ Prednost: Potniki, ki pogosto potujejo, lahko prihranijo veliko denarja.

– Slabost: Politike letalskih pristojbin za prtljago so lahko nejasne, zato pred rezervacijo preberite drobni tisk.

Skyscanner – aplikacija za izogibanje skritim stroškom

Aplikacijo Skyscanner je vredno upoštevati, ko si ogledujete nekatere večje večnamenske aplikacije za načrtovanje potovanj in rezervacije. Skyscanner vam ponuja zanesljiva opozorila o cenah, integrirane milje zvestobe in brez dodatnih ali skritih stroškov, kot jih morda najdete drugje. Skyscanner običajno izpolni svoje obljube in je preprost za uporabo.

+ Prednost: Zagotovi vam, da vam pri najemu avtomobila ne zaračunajo preveč goriva.

– Slabost: V redkih primerih so cene letov, prikazane v aplikaciji, že zastarele.

Sygic Travel – aplikacija za načrtovanje poti

Aplikacija vam omogoča načrtovanje urnika potovanja za vsak dan potovanja, še preden zapustite dom, vključno z razdaljami med znamenitostmi. S preko 50 milijoni vključenimi mesti in številnimi 360-stopinjskimi videoposnetki vam da občutek, kot da ste že tam. Pametni iskalni filtri aplikacije vam pomagajo zožiti izbiro za popoln dnevni urnik. Sodelujoči mestni vodiči pa vam zagotavljajo enostaven pregled najbolj priljubljenih lokacij po vsem svetu.

+ Prednost: Če ne želite podrobnega načrta potovanja, je aplikacija uporabna tudi za sprotno iskanje bližnjih znamenitosti.

– Slabost: Dostop do zemljevidov brez povezave zahteva plačljivo nadgradnjo aplikacije.

Slika je simbolična.

TripAdvisor – aplikacija z ocenami in priporočili drugih popotnikov

Aplikacija je že tradicionalna pri načrtovanju potovanj in ne le, da ponuja na enem mestu rezervacijo ugodnih ponudb za lete, hotele in restavracije za vaše prihajajoče potovanje, temveč odlično opravlja svoje delo pri zbiranju povratnih informacij strank o letalskih družbah, namestitvah, hrani in znamenitostih. S ponudbo več kot 500 milijonov mnenj resničnih popotnikov, ki so tam že bili, vam TripAdvisor pomaga sprejemati odločitve pri načrtovanju potovanja na podlagi preteklih izkušenj drugih.

+ Prednost: Forumi so odličen vir za iskanje odgovorov na specifična vprašanja v zvezi s potovanji.

– Slabost: Privzete uvrstitve niso vedno v skladu z ocenami strank, zato morate bolj raziskati, da odkrijete najboljšo ponudbo.

Triplt – aplikacija za organiziranje potrdil in rezervacij

Ko načrtujete potovanje, ni neobičajno, da prejmete več potrditvenih e-poštnih sporočil in načrtov poti od letalskih družb, hotelov, podjetij za najem avtomobilov ali drugih ponudnikov. Ohranjanje organiziranosti vseh teh podrobnosti je lahko težavno. Triplt rešuje ta problem tako, da združuje vse razpršene informacije in jih organizira v glavni načrt poti, ki je enostaven za uporabo. Ta osnovna funkcionalnost je brezplačna, medtem ko letna naročnina omogoča nadgradnjo sedeža na prihajajočih letih in spremljanje nagradnih milj.

+ Prednost: Informacije vpišete ročno, posredujete potrditvena e-sporočila ali pa aplikacija samodejno pridobi podatke iz vaše mape »Prejeto«.

– Slabost: Privzeta nastavitev obvestil je kar nadležna.

S pomočjo teh 9 najboljših aplikacij za načrtovanje potovanj boste imeli vse, kar potrebujete, da si organizirate svoje popolno potovanje. Ne glede na to, ali gre za iskanje ugodnih letov, raziskovanje destinacij ali pakiranje prtljage. Olajšale vam bodo načrtovanje in polepšale potovanje.

Avtor: M.B.

Vir: lifewire.com