Po spletu se širijo informacije, da smo do sedaj vsi polnili svoje pamentne naprave narobe! Pa je to res? Preberi prispevek in se prepričaj. Z upoštevanjem naštetih nasvetov boš svoji bateriji na telefonu dejansko podaljšal baterijo!
Baterije na pametnih telefonih navadno zdržijo komaj en dan, a širi se informacija, da je delno tudi to naša krivda, saj jih polnimo narobe. Staro prepričanje je, da bi morali telefon priklopiti na elektriko šele takrat, ko je naš telefon popolnoma izpraznjen. A prav to naj bi bil razlog, ki povzroča škodo na bateriji.
polnenje baterije
Vir: Google
Ohrani baterijo na svojem telefonu v dobrem stanju z upoštevanjem naslednjih nasvetov.
1. Ko je telefon že poln ga izklopi iz polnilca
Če pustiš telefon, da se polni čez noč tudi potem, ko je že pol, je dolgoročno slabo za baterijo. Ko je baterija napolnjena do 100 odstotkov, je dobro telefon takoj izklopiti saj je baterija pod visoko napetostjo, ki pa ji na dolgi rok, lahko škoduje.
2. Baterijo telefona raje napolni samo do 80-90%
Večkrat ko telefon napolnite do 100%, večkrat je izpostavljen visoki napetosti. Bolje je polniti telefon večkrat po malo, kot pa v celem kosu in ga pustiti vključenega v napajalniku, ko je že poln.
3. Kadarkoli utegneš, priklopi svoj pametni mobilnik na napajalnik
polnenje pametnega telefona
Vir: Google
Zadovoljstvo baterije v našem napajalniku je torej odvisno od tega, kolikokrat je vklopljen v napajalni sistem. Dobro za baterijo je, da jo polnite večkrat dnevno. Ko utegnete jo priklopite na napajalnik in ga izklopite, ko mobilnik potrebujete. Nič ni narobe s tem, da ga večkrat na dan vključite in izključite iz napajalnika.
4. Telefonu privošči počitek na hladnem in ga ne izpostavljaj vročini!
Pametni telefoni, so kljub vsemu zelo občutljivi na vročino. V primeru, da je med polnenjem baterije tvoja naprava že vroča, jo čim prej izključi iz napajalnika!
Si že kdaj uporabil kakšen nasvet? Zapiši ga v komentar!