Ali je res inteligenca psov na stopnji dvoletnega otroka?

Ali ste vedeli, da je pes sposoben prepoznati preko 150 besed, najinteligentnejši pa celo 250 besed?

Inteligenca psov je enaka stopnji dvoletnega otroka.
Skupina znanstvenikov in veterinarjev je naredila raziskavo in pripravila seznam 10ih pasem psov, ki so se v vseh testih najbolje izkazali.
Nemški ovčar
vir: Google
Raziskovalci trdijo, da znajo psi šteti do štiri ali pet. Kazali so jim priboljške in jih potem skrivali in odkrivali; trdijo, da so bili psi presenečeni, kadar so upravičeno pričakovali, da bodo videli dva priboljška, vendar so enega skrili in jim pokazali le enega.
Ekipa Animal Planeta je v oddaji Dogs 101 ustvarila zanimiv video, kjer se na hitro predstavijo vsi psi, ki so se uvrstili na lestvico desetih najboljših:

 1. Border collie ali škotski mejni ovčar
 2. Pudelj
 3. Nemški ovčar
 4. Zlati prinašalec
 5. Doberman
 6. Šetlandski ovčar
 7. Labradorec
 8. Papillon ali metuljček
 9. Rottweiler
 10. Avstralski govedar

  Border collie
  vir: Google
Življenje s skoraj preveč pametnimi psi pa ni nujno tudi najbolj prijetno. Ti namreč hitro osvojijo načine, kako lahko z lastnikom manipulirajo in so na koncu oni vodje tropa. Morda je zato lažje s kakšnim čov-čovom, buldogom, basenjijem ali afganistanskim hrtom, ki so jih sodniki razvrstili na dno lestvice.
Buldog
vir: Google
Spada tvoj pes med najinteligentnejše pasme na svetu?  V komentar zapiši, kakšne trike sta se uspela naučiti in s tem dokazala, da sta res pri vrhu lestvice.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji