Ni lepšega, kot poležavanje v postelji zjutraj, ko se prebudimo. Lahko bi se več ur premetavali iz ene strani na drugo, se pretegovali in pozabili na vsakdanje obveznosti.
Namesto tega je resnična slika verjetno takšna, da zjutraj besno vržemo budilko, komaj vstanemo in se zaspano premikamo do kopalnice. Za tiste, ki se zjutraj še posebej težko zbudijo, ni druge rešitve kot hladna prha!
jutranje prha
jutranje prha
Prebudite lastno energijo!
Prhanje na začetku dneva prebudi energijo in cirkulacijo ter nas osveži za nov dan. Jutranje prhanje ima pravi terapevtski učinek, še posebno izmenično prhanje s toplo in hladno vodo, pod močnim curkom vode, ki nas masira in tako izboljša prekrvavitev, da se v trenutku počutimo poletno in sveže. Priporočljivo je, da se po curku vroče, oprhate s hladno vodo in izmenično ponovite večkrat od stopal proti zgornjemu delu telesa. Na ta način boste pospešili krvni obtok. Nekateri strokovnjaki priporočajo 3-minutno prhanje s toplo vodo zatem pa pol minute s hladno vodo, kar bi bilo treba ponoviti 2-3 krat.
Po prhanju se dobro obrišite z brisačo in na koncu boste občutili vidne rezultate – zaspanost bo izginila in polni elana boste šli v nove zmage! 🙂

V zanimanju do podobne vsebine si lahko naročite ogledni izvod revije Medicina in Ljudje!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji