Ali vas misel na telovadbo spravlja v slabo voljo in bi dneve najraje preležali na kavču? Verjemite, niste edini, veliko nas zaradi pomanjkanja motivacije hitro obupa. A vsi vemo, da je za lepo in seksi postavo potrebno vložiti veliko truda. Kalorije se ne topijo kar same.
Če se ne počutite dovolj motivirane za vadbo, je razlog morda v tem, da se premalo zabavate.
vadba
https://www.pexels.com
Predstavljamo vam 5 načinov vadbe ob katerih se boste zabavali, hkrati pa tudi izgubljali kilograme
Naj bo vaša vadba igriva
Se še spomnite, ko ste bili majhni in prosili svoje starše »ali lahko ostanem zunaj le še 5 minut«? Ni bilo pomembno kaj ste počeli. Igrali ristanec, se vozili s kolesom ali pa skakali gumitvist, vseeno je bilo zato, ker ste se pri tem zabavali. Ključ do uspeha se skriva v tem, da poiščete veselje v gibanju.
Nadenite si plesne čevlje
Niste ravno športni tip? Nič zato! Tudi s plesom lahko pridete do želene postave. Za vsakogar se najde ples, ki mu ustreza. Afriški plesi, salsa, tango, hip hop, jazz balet itd. so vse vrste plesov, ki zahtevajo veliko gibanja in jih zagotovo lahko štejemo med odlično vadbo.
vadba
https://www.pexels.com
Aktiven dopust
Ste kdaj pomislili da bi namesto na morje, odšli na potep po vinorodnih podeželskih mestih s kolesi? Ali pa se morda odpravili na pohod v hribe v kakšnem smučarskem letovišču? To so zagotovo izleti, ob katerih boste obujali spomine še dolgo po tem, ko se vrnete nazaj. Ali se boste vrnili z nasmehom na obrazu ali pa z poškodovano nogo je odvisno od tega, kako pripravljeni se boste odpravili na pot. Preden se odpravite na takšno pot poskrbite, da boste optimalno fizično pripravljeni.
vadba
https://www.pexels.com
Poživite svojo pusto rutino
Če se vsak dan sprehajate po istih poteh v okolici vašega doma, je sedaj čas za spremembo. Pojdite na travnik in se poizkusite v spuščanju zmaja, ali pa se podajte na odkrivanja vašega kraja. Sigurno je še kakšno mesto, ki ga čeprav že celo življenje tam živite, še niste odkrili.
Vadbe na sobnih kolesih in tekačih so lahko zelo dolgočasne. Popestrite svoj trening z poslušanjem svoje najljubše glasbe, ali pa si na svoj mp3 predvajalnik posnemite avdio knjigo. Lahko si omislite prenosni dvd predvajalnik in med tekom ali vadbo na sobnem kolesu pogledate kakšen film.
vadba
https://www.pexels.com
Poskusite nekaj novega
Zakaj se nebi poizkusili v ježi? V Sloveniji imamo veliko rančev, kjer si lahko »sposodite« konja. Lahko poskusite z rolkanjem in kotalkanjem (ki je mimogrede ponovno v modi). Lahko pa naredite nekaj koristnega, ob tem pa še kurite kalorije. Pridružite se  kakšni skupini prostovoljcev, ki se zavzema za čisto okolico.
vadba
https://www.pexels.com
Cilj je najti aktivnost, ki vas zabava. Ne glede na to kaj bomo izbrali, pa je najpomembnejše, da smo pri tem dosledni in ne dopustimo lenobi, da nas premaga. Potrebno je vztrajati in se ne predati.
Ne predajte se – vztrajajte do konca! Ko bo prišel čas za kopalke, si boste hvaležni.
Katera aktivnost pa je vam najboljša? Zapišite v komentarjih. Morda pa koga navdušite s svojo idejo…

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji