Pomen fitnesa se skriva v korenu besede FIT, kar pomeni biti dobro splošno pripravljen.

Fit oseba, predstavlja osebo ki je močna, vzdržljiva, dobro gibljiva in koordinirana, agilna ter posledično tudi “dobro” izgleda, ima lepo telesno držo, manj maščobnih oblog in tako dalje.

Vadba, izvedena v fitnesu, je usmerjena razvijanju omenjenih sposobnosti, kjer lahko uporabljamo težo lastnega telesa, dodatne uteži, palice, žoge ali trenažerje. Pri celotni vadbi pa je zelo pomembna kvaliteta izvedbe posamičnih vaj in gibalnih vzorcev.

 

Povezana slika

Kako pogosto naj hodim v fitnes?

Kako pogosti naj bodo treningi, vam bo telo povedalo samo a za kakršnekoli vidne rezultate, bo potrebno vaditi vsaj dvakrat tedensko. Primerna kvaliteta vaj je zelo pomembna zaradi zdravja ter hitrosti razvoja želenih vadbenih ciljev kot sta denimo moč ali vzdržljivost.

Pogostost izvajanja vadbe je odvisna od stanja naše trenutne telesne pripravljenosti, vadbenih ciljev, časovnih omejitev, in tako dalje.

Povezana slika

 Zakaj je fitnes trener tako pomemben?

Svetovanje  in pomoč pri pravilnem ter učinkovitem izvajanju vaj.

Kvalitetna izvedba vaj je temelj kvalitetne vadbe, ki pa igra pomembno vlogo pri kvaliteti življenjskega sloga.

Eden izmed glavnih problemov, ki ga lahko opazimo na vadbi je neprimerna izbira vaj in velikost obremenitev, sam vdeči niso pripravljeni na izbrano vadbo in obremenitev. Posledice takih vadb pa so lahko poškodbe, boleniče, stagnacija po vadb …

Prehranski režim posameznika je lahko zelo raznolik in izrazito individualiziran, pomembno je le, da na vadbo ne pridete s polnim želodcem. Imejte v mislih tudi, da je hitrost regeneracije po vadbi najbolj izrazita, zato je obrok po vadbi še kako pomemben!

Rezultat iskanja slik za protein shake

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji