Precej ljudi še vedno misli, da je ob glavobolu treba poseči po zdravilu.

Predstavljamo vam pravilne gibe s katerimi lahko sprostite svoje telo, prav tako pa bo izginila tudi bolečina.

Glavobole povzročajo številni dejavniki, med njimi so pogosto napetost vratu, napeta ramena in bolečine v hrbtu. Opisane vaje se osredotočajo na to, da nežno raztegnejo in odprejo ta področja, hkrati pa v glavo dovajajo kri.

Poskusite lahko najprej z enim položajem ali pa v nizu naredite kar vse skupaj.

SPROŠČANJE VRATU

Usedite se na blazino s prekrižanimi nogami, – “po turško” – pri tem pa naj vam bo kar se da udobno. Desno dlan postavite na levo stran glave in glavo narahlo nagnite v desno stran. Zadržite za nekaj globokih in počasnih vdihov ter izdihov. Potem zamenjajte stran. Vajo ponovite tri do petkrat.

POLOŽAJ ČETRTINSKEGA PSA

Rezultat iskanja slik za položaj pas koji gleda dole

Na tla se oprite s koleni in spodnjim delom rok, pri tem sta roki od konic prstov pa do komolcev postavljeni na tla. Prste na nogi zavihajte navznoter in ob izdihu dvignite koleni v zrak, tako da se potisnete pete v zrak. Počasi iztegnite nogi in postavite peti na tla ter izdihnite. Nato počasi in globoko dihajte, glavo pa pustite, da visi med rameni. S tem položajem naredite prekrvavitev krvi v glavi – do glave pripeljete “svežo” kri.

ODPIRANJE PRSNEGA KOŠA

Rezultat iskanja slik za joga položaj na hrbtu za prsni koš

Položaj se osredotoča na sprednjo stran vratu in prsni koš ter odpravlja napetost v hrbtu, ki je pogosto razlog za glavobole. Usedite se na peti in postavite roki za hrbet. Oprite se na roki in glavo nagnite nazaj, tako da tvorite lok. V položaju minimalno petkrat vdihnite in izdihnite. Če vam ustreza občutek, lahko z vajo nadaljujete, dokler telesu odgovarja.

POLOŽAJ VESELI OTROK

Rezultat iskanja slik za joga položaj veseli otrok

Tudi ta položaj odpravlja napetost v hrbtenici. Uležite se na hrbet, pokrčite koleni in jih približajte trupu. Nogi naj bosta nazaren. Z rokama se oprimite zunanjega dela stopal ali stegen. Ostanite v tem položaju dokler se popolnoma ne sprostite.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji