Konkretno smo že vkorakali v januar a december se marsikomu še vedno pozna na telesu.

Se vam decembrske dobrote poznajo na počutju, ste utrujeni in brez energije? Se znaki kažejo na koži in prebavnih težavah? Povemo vam, da je za vas čas, da razstrupite in prečistite svoje telo in končno zadihate!

Da bi, po decembrskih večerjah in zabavah polnih kaloričnih koktejlov, prišli nazaj v formo, morate vedeti, kako prečistite svoje telo.

Kaj sploh pomeni razstrupljanje telesa?

Ko omenimo razstrupljanje in čiščenje telesa, ciljamo na čiščenje krvi. Jetra so tista, ki čistijo kri in izločajo prebavne sokove. S pomočjo ledvic, črevesja, pljuč in limfe ter kože, telo odpravlja strupe iz telesa. Ker pa v času praznikov ponavadi porušimo sistem vseh teh organov, se nečistoče nepravilno filtrirajo. Prav to pa slabo vpliva na vsako telesno celico.

Za ponovno pravilno filtriranje nečistoč lahko poskrbimo s postom, ki omogoči našim organom da se spočijejo. Z različnimi hranili spodbudimo jetra, da izločijo strupe skozi črevesje, ledvice in kožo. Z vsem tem pa poskrbimo za izboljšanje kroženja krvi po telesu.

Kako se torej lotiti razstrupitve telesa?

Alkohol, kava in sladke pijače so toksične, kar pa v januarju zamenjajte za velike količine vode in nesladkano limonado.

dekle pije vodo

Limono dodajte tudi k veliki količini zelenega čaja, saj boste z njim prečistili svoja jetra. Priporočamo pa, da si čaj z limono pretočite v stekleničko in ga postopoma pijete ves dan.

razstrupi telo z zelenim čajem z limonoVitamin C poiščite v sadju in zelenjavi, saj vas bo obvaroval pred prostimi radikali in toksini. Poleg tega, zamenjajte sladice za pusto meso in oreščke. Za prečiščevanje telesa je brokoli kot nalašč – v teh hladnih dnevih vam bo telo hvaležno, če ga boste napolnili z brokolijevo juho. Za zgostitev, lahko juhi dodate tudi krompir.

juha narejena iz brokolija in krompirja

Rekreacija pa je tisto zadnje, ki je najbolj pomembno. Začnite s sprehodi po svežem zraku in pripravite svoje telo na novo sezono vaše najljubše vadbe.

Kako pa se vi ponavadi lotite januarskega prečiščevanja telesa?

Če vas zanima več na to temo, si lahko na dom naročite brezplačen izvod revije Medicina in Ljudje.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji