Poslovila se bo na Zlati lisici

Tina Maze se poslavlja.

Zlata lisica je tista zvezda stalnica v koledarju tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju, ki se nam nezadržno bliža.

Letos bo slovenski smučarksi praznik, pod Pohorjem, že januarja. Prav tako kot je Zlata lisica stalnica, je tudi zadnje desetletje zvezda stalnica na belih strminah, Tina Maze, ki pa bo prav ta praznik izkoristila za poslovilno tekmo v svoji nadvse uspešni karieri.

Zlata lisica 2017 bo tokrat še posebno zanimiva. Minila bo namreč v znamenju slovesa najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov. Tina Maze bo veleslalomsko tekmo izkoristila za svoj poslovilni nastop v karieri, po katerem bo tekmovalne smuči dokončno obesila na klin. Svojo pravljico bo končala tam, kjer jo je začela – na mariborskem Pohorju.

“Moja zadnja tekma, v finalu svetovnega pokala leta 2015 v Meribelu, se je sprevrgla v hudo bitko za veliki globus. Čeprav nisem zmagala, sem bila vesela in ponosna. Ker pa nisem imela časa, prostora in energije, da bi si lahko predstavljala, da je bila to moja zadnja tekma, sem zdaj zelo motivirana, da še enkrat, najverjetneje zadnjič, nastopim pred domačim občinstvom. Svojim pokroviteljem, prijateljem, ekipi in novinarjem želim ponuditi še eno vrhunsko predstavo” – Tina Maze

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji