Drago Grubelnik je svojo tekmovalno smučarsko pot začel pri smučarskem klubu Branik Maribor. S svojo tekmovalnostjo se je zelo hitro priključil pionirski, mladinski in kasneje članski reprezentanci.

Drago Grubelnik na smučkah

Rezultati, ki jih je dosegal z velikim srcem in vedro pozitivno energijo, govorijo o njegovem nespornem talentu. Na svetovnem pokalu v Wengnu si je leta 2000 prismučal najboljši izid v karieri, udeležil pa se je tudi kar treh olimpijskih iger. Njegove smuči so, na olimpijskih igrah, pustile pečat v mestu Nagano leta 1998, leta 2002 v Salt Lake Cityju in v Torinu leta 2006.
Drago Grubelnik
Po koncu svoje kariere je delal kot trener. Svojo kariero pa je žal zaključil novembra leta 2015, ko je v Söldnu umrl v prometni nesreči.
Zaradi njegovega velikega srca in pozitivne energije se je vsem, ki so ga spoznali, vtisnil v srce.
V spomin njegove dobrosrčnosti, bomo v Krajnski Gori stopili skupaj in pomagali družini, ki pomoč resnično potrebuje.
STOPIMO SKUPAJ IN POMAGAJMO TIMU!
“Letos smo se odločili, da z dobrodelnim smučanjem poskušamo spremeniti usodo sedemnajstletnemu Timu, ki ga je kot odličnega osnovnošolca, talentiranega športnika v začetku srednješolskega izobraževanja zaznamovala najtežja bolezen – rak.  Po več operacijah možganov, kemoterapijah in obsevanjih  njegovo zdravstveno stanje ni zadovoljivo. Njegovi mamici so svetovali, da poskuša za Tima najti rešitev tudi v tujini. Ker je mama samohranilka in ima Tim še tri sorojence, ne zmorejo stroška niti potovanja, kaj šele medicinskega posega in terapije.”
Vabimo vas, da postanete kralj veleslaloma na 2. Grubinem memorialu s tem pa v petek, 10. Februarja 2017 v Kranjski Gori na smučišču Kekec z vašo prisotnostjo pomagajmo Timu premagati bolezen!
KAKO LAHKO POMAGAM?
Navdušenci smučanja se lahko udeležite veleslaloma in celotno štartnino namenite v dobrodelni sklad »ZA TIMA«.
Prijavo na veleslalom lahko izpolnite TUKAJ. Štartnina v predprijavi znaša 15€, na dan dogodka pa 20€. CELOTEN IZKUPIČEK je namenjen v dobrodelni sklad »ZA TIMA«, vsak predprijavljen tekmovalec pa bo, v zahvalo dobrodelnosti, prejel spominsko majico in bon za čaj.
Zanj lahko donirate tudi sami direktno na spodnje podatke:
Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje
Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 541 (sklic je NUJEN)
Od vsake smučarske karte za popoldansko in večerno smučanje, ki znaša 15€, bo 5€ namenjenih v sklad »ZA TIMA«. Prevzem kart je možen pri prevzemu številk na prijavnem mestu – spodnja postaja Kekca.
PROGRAM MEMORIALA:
Celodnevna prireditev se bo začela ob 10. uri, končala pa se bo s koncertom Rock & Roll za Grubo.
10:00 – 15:00 TEST SMUČI
15:00 – 16:30 PREVZEM ŠTEVILK
16:30 – 16:55 OGLED PROGE
17:00 ŠTART VELESLALOMA
20:00 RAZGLASITEV REZULTATOV IN KRALJA VELESLALOMA
21:00 PRIČETEK KONCERTA – ROCK & ROLL ZA GRUBO
Sanjska Kranjska vas pričakuje! Se vidimo!

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji